Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Troszkę humoru, Easter egg
Forum PHP.pl > Forum > PHP
markonix
Znacie jakieś strony, które udostępniają jakieś ciekawe API żeby dodać troszkę humoru do projektu np. na stronę startową?
Przykładowo jakiś losowy obrazek na stronę. Jedyne co znalazłem do słabe widgety z dowcipami ale wolałbym coś nie wymagającego czytania.

Póki co sam jakieś od czasu do czasu wstawiłem w zależności od sytuacji (np. podczas prac obrazek z grupy "trust me i am engineer").
Ogólnie ciekawi mnie czy PHPowcy w ogóle mają jakieś sposobności (techniczne jak i czysto zależące od ich charakteru biggrin.gif) aby w swoich projektach pozostawiać jakieś Easter egg
nospor
Cytat
Ogólnie ciekawi mnie czy PHPowcy w ogóle mają jakieś sposobności (techniczne jak i czysto zależące od ich charakteru biggrin.gif) aby w swoich projektach pozostawiać jakieś Easter egg

A jaki problem dla PHPowca dodac kod, ktory po pojawieniu sie jakiegos parametru w URL wyswietli cos "zabawnego" ?
viking
https://github.com/weierophinney/PhlyComic
markonix
Cytat(nospor @ 1.09.2017, 12:49:23 ) *
A jaki problem dla PHPowca dodac kod, ktory po pojawieniu sie jakiegos parametru w URL wyswietli cos "zabawnego" ?

To akurat do Easter Eggs ma daleko, ten wymaga do wywołania jakichś warunków i sam w sobie też fajnie jakby był jakiś bardziej wymyślny.
W takim Google czy MS to wiadomo, że mogą się bawić w robienie ukrytych gierek bo mają całą armię programistów i chociażby dla rozluźnienia sobie mogą zrobić ukrytego Snake czy cuś wink.gif

Cytat(viking @ 1.09.2017, 12:49:58 ) *

Brzmi ciekawie ale nie do końca rozumiem zamysł tej libki. Sam ustalam źródło tych komiksów i to parsuje czy to ma jakieś swoje zasoby?
viking
Zawsze możesz dopisać swoje, predefiniowane https://github.com/weierophinney/PhlyComic/...src/ComicSource
Puszy
Ja używam w firmowym CRM używam http://zurb.com/playground/jquery-raptorize biggrin.gif
stuart89
To akurat do Easter Eggs ma daleko, ten wymaga do wywołania jakichś warunków i sam w sobie też fajnie jakby był jakiś bardziej wymyślny.

--------------------
Spanish to English online translation | bullet force multiplayer

Pyton_000
Easter Eggi mają zazwyczaj w sobie to że musisz coś zrobić żeby go odblokować. Są też randomowe rodzaje ale to już raczej może być np. przy n-tym wejściu w daną stronę (404?) Tak więc zakodowanie na sztywno po jakiejś akcji jest jak najbardziej ok.

Możesz się nawet pokusić o podanie instrukcji w comment html smile.gif
olszam
Cytat(Pyton_000 @ 7.09.2017, 09:21:07 ) *
Easter Eggi mają zazwyczaj w sobie to że musisz coś zrobić żeby go odblokować. Są też randomowe rodzaje ale to już raczej może być np. przy n-tym wejściu w daną stronę (404?) Tak więc zakodowanie na sztywno po jakiejś akcji jest jak najbardziej ok.

Możesz się nawet pokusić o podanie instrukcji w comment html smile.gif

ja kiedyś dla żartu zrobiłem funkcje gdzie po odpowiedniej kombinacji klawiszy(1 błąd powodował już wyłączenie tej funkcji) miało się wysyp nowych okienek(1 okienko z jakimś tekstem co 100ms).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.