Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rysowanie grafik powiatów i gmin
Forum PHP.pl > Forum > PHP
adam855
Witajcie,

szukam kogoś kto pomógłby mi z rysowaniem w php do png/gif/jpg grafiki grafik - wektorów powiatów i gmin.
Dane mam w postaci długości i szerokości geograficznego zaciągnięte z Google:

new google.maps.LatLng(51.4564,15.858),new google.maps.LatLng(51.4574,15.8552),new google.maps.LatLng(51.4578,15.8527),new google.maps.LatLng(51.4598,15.8493),new google.maps.LatLng(51.4616,15.8459),new google.maps.LatLng(51.4648,15.8428),new google.maps.LatLng(51.4657,15.8445),new google.maps.LatLng(51.4658,15.8454),new google.maps.LatLng(51.469,15.8413)
[...]

Dodatkowo chciałbym na te grafiki nakładać punkty POI - ich dane mam także w postaci długości/szerokości geograficznej.
Przeszukałem Google, ale nie znalazłem rozwiązań, podpowiecie coś?
trueblue
To są współrzędne konturów? Jeśli tak, to przecież możesz obrazki wygenerować automatem (w tym najlepiej w postaci SVG). Jeśli wygenerujesz SVG, to od razu możesz nałożyć punkty POI, a jeśli nadasz im jakieś identyfikatory, to będziesz mógł je potem prosto obsłużyć dodając interakcję.
adam855
Cytat(trueblue @ 5.09.2017, 13:06:20 ) *
To są współrzędne konturów? Jeśli tak, to przecież możesz obrazki wygenerować automatem (w tym najlepiej w postaci SVG). Jeśli wygenerujesz SVG, to od razu możesz nałożyć punkty POI, a jeśli nadasz im jakieś identyfikatory, to będziesz mógł je potem prosto obsłużyć dodając interakcję.

Dziękuje za podpowiedz

Czy mógłbyś jednak mi rozszerzyć trochę patrzenie na ten problem - są dane geograficzne, konturów i teraz chciałbym:
- móc wyrysować z nich ładne grafiki powiatów i gmin
- móc nałożyć na nie lokalizacje miast lub innych punktów - mam dł/szer miasta i chciałbym je nałożyć na taki widok powiatu/gminu w "jego miejsce"
- móc generować takie grafiki w locie z phpa

Czyli kolejność powinna być taka - konwersja tego do svg?
A jak svg poradzi sobie z dodanie kolejnych lokalizacji do mapki?

dziekuje z gory i pozdrawiam!
trueblue
Zapoznaj się z podstawami SVG, szczególnie z kształtem <polygon>.
Poszukaj informacji na temat konwersji współrzędnych geograficznych na metry.

Jeśli dodajesz nową lokalizację, to po prostu generujesz nowy SVG.
adam855
Dlaczego na metry?
trueblue
Dlatego, że grafika SVG jest grafiką skalowalną i nie ma to znaczenia, tak również będzie najprościej.
Ale możesz zmienić na centymetry, milimetry, piksele czy punkty.
adam855
Przegrzebałem wszystko co miałem, nie znalazłem sposobu na to, jest ktoś chętny podjąć się takiego zlecenia?
adam855
dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.