Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Forum internetowe
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hiper0007
Witam. Od kilku miesiecy pracuje nad forum internetowym poswieconym grze Silent Hill. Zapraszam do odwiedzenia i ocenienia czy funkcjonuje w sposob poprawny oraz co trzeba zmienic lub poprawic smile.gif http://silent-hill.pl/forum-silent-hill-history oczywiscie dodam ze forum jest zrobione samemu od reza smile.gif w ten sposob najlepej sie uczyc jezyka smile.gif
Tomplus
Bardziej skupiłeś się na zapchaniu strony reklamami prawda? tongue.gif
Nie jest to zachęcające, szczególnie gdy taka strona/forum rozpoczyna działalność w sieci.

Oprawa graficzna też nie zachęca. Skoro nawet tak trywialne jak ramki tabelek są jako domyślny html.
viking
Czyta się tragicznie. Tekst za mały, zły font do czytania. Słabe kolory. Poza tym nie znoszę mieć poświaty od białych liter na czarnym tle.
kreatiff
Czytelność rzeczywiście kiepska. Graficznie też jakby sprzed dekady albo i lepiej. Ale to dla mnie nie jest jakieś decydujące, bo ogólnie dzisiejsze rozbudowane skrypty forum są dla mnie przeładowanymi porażkami, a nie fajnym forami.
Z punktu widzenia przeciętnego użytkownika internetu przyzwyczajonego do dzisiejszych portali i szukającego coś o Silent HGill mam obawy, czy ta szata graficzna nie odrzuci go już na wstępie.

Ale już za sposób nauki PHP biję brawo. Nic tak nie motywuje jak jakiś projekt, z którego chcemy wycisnąć coś więcej niż tylko odklepać kolejny rozdział w jakimś tutorialu. I samo jego wymyślenie jest nie lada sztuką dla niejednego uczącego się.

Powodzenia w dalszym rozwoju.
Moris299
Pierwsza rzecz, jaka rzuciła mi się w oczy to brak odnośnika do strony głównej w logu forum. Mała rzecz a bardzo użyteczna, ludzie są przyzwyczajeni, że 99% for ma jednak odnośnik w logu.
Druga sprawa - polskie nazwy klas i elementów CSS/HTML. Na początku, gdy zaczynałem programować i czytałem w poradnikach/książkach, że nie powinno sie używać polskich nazw zmiennych itp. trochę uważałem to za bezsens, ale teraz cieszę się, że mam taki nawyk smile.gif
Poza tym- to co inni napisali wyżej.

Ogólnie nie ma tragedii, chodź style.css jest totalnie nieczytelne ze względu na dziwne tabulatory smile.gif
Ogólnie - sam pierwszy większy projekt jaki stworzyłem to było forum, chyba najlepszy sposób na naukę, bo jest wiele rzeczy których się uczymy - od podstaw po bardziej skomplikowane elementy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.