Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wywala logowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
awek
Witam. Mam skrypt administratora na paru stronach.. wszystko działa dobrze oprócz jednej strony.. gdzie jesli sie zalogujemy i chcemy wejść w inna zakładkę to wyrzuca do logowania spowrotem..

Zauważyłem wczoraj ze gdy wejde przez www. To nie dziala a jesli bez www to dziala ? Dziś juz wgl nie działa..

Na innej stronie z tego samego hostingu wszystko jest ok. Wersja php 5,2 ustawiona i tutaj o tutaj..

Co może być nie tak ?
SmokAnalog
Możliwe, że chodzi właśnie o subdomenę www. Niektóre strony mają taki błąd, że na przykład ciastko działa tylko na www, a niektóre funkcjonalności przekierowują lub mają linki do wersji bez www.
awek
No ale to co w takim momencie zrobić ?
SmokAnalog
Zależy co możesz w tym projekcie zmieniać. Najprościej byłoby ciastku dać dowolną subdomenę.
awek
Jest tak ze, na tym samym hoscie na jednej działającej stronie jest adres bez www.
A na tej co nie działa to ciagle zmienia na www.

Moze byc to przez to ?
Jak to mozna zmienic ?
SmokAnalog
Tak, może być przez to. Nie mam pojęcia co robi Twój host, może przekierowuje wszystko na www. Zobacz co masz w konfiguracji serwera albo .htaccess. Być może jeden serwer to Apache i ten .htaccess wtedy działa, a drugi to inny serwer i ignoruje .htaccess. Jest dużo możliwości, ale na 99% to chodzi o te domeny. Możesz w narzędziach przeglądarki podejrzeć jak wygląda ustawione ciastko. Poczytaj sobie o parametrze Domain w ciastkach.
awek
Cookies jest puste.. Dziwne bo nie zmieniałem nic z tego testowego serwera, a tam cookies jest OK.

Nie wiem co robić, pierwszy raz mam taki problem..

Prosze o pomoc!

PS. co do serwera to mam 2. strony u tego samego dostawcy.. i jedna działa dobrze, a ta druga juz nie.. a zaznaczam ze wszystko jest takie same. Taki sam panel logowania itd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.