Viroch
10.02.2005, 12:27:27
Witam. Mam problem z include... Mam edytor WYSIWYG, w którym edytuję sobie podstrony, a dokładniej plik txt, który potem includuje.
Problem pojawia się, gdy wstawiam tekst z edytora graficznego np. WORD. Wstawia on sobie swoje znaczniki w kodzie HTML, co w efekcie staje się niezrozumiałe dla php, przynajmniej tak to rozumiem.
Najczęściej pojawia się komunikat
Parse error: parse error, unexpected ':'
Czy można to jakoś ominąć? Z góry dzięki. Mam nadzieję, że tym razem doczekam się odpowiedz ;-).
crash
10.02.2005, 13:12:57
Ten błąd to błąd zgłoszony przez parser php, pewnie zamiast ; dałeś gdzieś : Zobacz w której linii i popraw.
Viroch
11.02.2005, 08:51:38
Skąd się bierze błąd, to ja wiem. Tylko czy da się jakoś zabezpieczyć, żeby te znaczniki przy Wytnij z Worda i Wklej w oknie Textarea (ściślej w edytorze Wysiwyg, który potem przekazuje dane do textarea) się nie pojawiały?
W kodzie jest wszystko ok, bo jeżeli sam to wpiszę w tym edytorku to żadnych błędów nie ma, więc ; są wszędzie na swoim miejscu.
chodzi dokłądniej o to że Word wstawia w znacznikach HTML <?xml:namespace prefix = o /> no i przy tym się to wysypuje
orson
11.02.2005, 12:21:23
witam ...
a moze
strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual 
mozna podac tagi ktore ma zostawic [czyli np. a, br, p zostawia a wszesytkie wywala]
pozdrawiam