Chciałbym użyć "stareńkiej" wersji sondy (na plikach .txt) z tego linku ale napotkałem problem którego nijak nie mogę rozgryźć.
Wszystko? zrobiłem tak jak w instrukcji instalacji sondy - nie zmieniałem nawet nazw plików.
Na stronie w której ma się wyświetlać sonda wpisałem ten kod:
<?php include ('epoll/poll.php'); // scieżka dostepu do pliku poll.php $Poll = poll ('test', 'epoll/polldata'); // przykladowe wywolanie skryptu sondy, jako drugi parametr (./) podajemy sciezke dostepu do katalogu sondy ?>
Po tym dalej jest czysty html; zmieniłem oczywiście rozszerzenie nazwy strony na .php a serwer na pewno obsługuje php wersji 5... .
W miejscu gdzie ma się wyświetlać sonda wpisałem"żywcem"
Chciałem dodać że pliki sondy nie są w tym samym katalogu co strona. Strona z sondą oparta jest na niewielkiej czterowierszowej tabelce

W czym problem. Po prostu gdy wpiszę nazwę strony w przeglądarkę pokazuje się strona bez żadnego kodu - dosłownie czysta (podejrzałem źródło).
Skądinąd wiem że serwer zwraca błąd 500 /Falied Internal Server Error; You may want to check your network connection and proxy settings/.
Inne strony w php otwierają się bez problemów.
Czy może ktoś zapodać mi rozwiązanie tego problemu? albo zapodać link do podobnej sondy z blokadą głosowania przez IP.
Dziękuję