już tłumacze
Mam tabele budowa o takiej strukturze:
- id_budowy (INT)
- rodzaj_budowy (VARCHAR)
- cena_budowy (INT)
- czas_wykonania (INT)
oraz nastepujące rekordy w tej tabeli:
1 malowanie 30 60
2 inna praca 50 40
3 uslugi kominiarskie 60 90
mam taki kod
<?php
$sql = "SELECT * from budowa";
if ($wynik = @$db_connect->query($sql))
{
$wiersze = $wynik->num_rows;
for ($i=0;$i<$wiersze;$i++)
{
$wiersz = $wynik->fetch_assoc();
echo '<option name="'.$wiersz['id_budowy'].'" value="">'.($i+1).'. '.$wiersz['rodzaj_budowy'].'</option>'; }
$wynik->close();
}
?>
On wyświetla mi z bazy danych z tabeli budowa z kolumny rodzaj_budowy wszystkie rekordy, czyli bede mial do wyboru
1. malowanie
2. inna praca
3. usługi kominiarskie
itd... teraz Klient na stronie widzi rozwijaną listę a na niej wszystkie np. malowanie
Teraz chciałbym wyświetlić mu cene oraz czas przypisany do tego rekordu w bazie danych

Czyli żeby po wybraniu tej opcji na stronie miał wyświetloną cenę_budowy oraz czas_wykonania. Np za chwilę wybierzę "inna praca" to na stronie wyświetli się czas i cena przypisana dla "inna praca" w bazie danych, za chwilę wybierze uslugi kominiarskie to wyświetli mu cene i czas uslug kominiarskich
Oczywiście to tylko przykład, rozbudowuje skrypt i w rezultacie on będzie miał "głębszy" sens.
jest ktoś w stanie podpowiedzieć jak to ogarnąć? Myślałem od razu w tym miejscu
echo '<option name="'.$wiersz['id_budowy'].'" value="">'.($i+1).'. '.$wiersz['rodzaj_budowy'].'</option>';
pobrać i zapisać gdzieś cene i czas.
Jednak nie bardzo wiem jak to zrobić - a w okienku select niechciałbym tego wyświetlać tylko normalnie w innej linii.