Problemem jest skrypt który znalazłem (a sam nie umiem napisać

skrypt poniżej:
<?php $servername = "ADRES"; //Adres serwera MySQL $username = "NAZWA"; //Nazwa konta użytkownika MySQL $password = "HASLO"; //Hasło do konta użytkownika MySQL $dbname = "NAZWA"; //Nazwa bazy danych $conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname); //Utworzenie połączenia z MySQL if ($conn->connect_error) { //Sprawdzenie połączenia z MySQL die("Connection failed: " . $conn->connect_error); //Wyświetlenie informacji o problemie z połączeniem } $a = $_GET["a"]; //Odebranie danych wysłanych przez ESP $b = $_GET["b"]; //Odebranie danych wysłanych przez ESP $c = $_GET["c"]; $d = $_GET["d"]; $e = $_GET["e"]; $sql = "INSERT INTO DOM (wilgotnosc, tempOUT, odczuwalna, cisnienie, tempIN) VALUES ('$a', '$b', '$c', '$d', '$e')"; //W pierwszej lini następuje zdefiniowanie nazwy tabeli oraz kolumn do których mają zostać dodane dane //a w drugiej definiowanie danych które zostaną dodane to tabeli // Można to polecenie także zapisać w formie jednej lini ale polecam pozostać przy zapisie w dwóch liniach ponieważ jest bardziej przejrzysty // $sql = "INSERT INTO test (Dane1, Dane2) VALUES ('$a', '$b')"; if ($conn->query($sql) === TRUE) { //Sprawdzenie czy dane zostały poprawnie dodane do tabeli } else { echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error; //Wyświetlenie komunikatu o niepowodzeniu wraz z informacjami na temat błędu } $conn->close(); //Zamknięcie połączenia z MySQL ?>
Dane oczywiscie do bazy danych podałem swoje

W czym problem że nie chce dodać rekordu do bazy ?
Gamoń ze mnie, ustawiałem usilnie by połączenie było z zewnątrz a właczony był firewall blokujacy dostęp z zewnatrz do bazy danych

Wystarczyło zmienić adres na: 127.0.0.1
Albo odblokować port w firewallu