Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Access] Ładowanie styli CSS dla dwóch różnych themów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Czikusek
index.php:

IF user niezalogowany - include('./home/index.php');
ELSE (zalogowany) - include('./panel/index.php');

W katalogu "home" trzymam stronę główną gdzie m.in. jest logowanie. Po zalogowaniu na http://mojadomena.pl ma być wyświetlany panel czyli ładuję ./panel/index.php. Działa, z tym że nie ładuje mi styli CSS. To w htaccess trzeba coś zmienić? Jak to zrobić? Dodam że ścieżki do CSS/JS itp. mam ustawione:

./css/style.css itp.
viking
Poczytaj o adresacji względnej i bezwzględnej albo po prostu trochę o systemach plików linuksowych.
Czikusek
A coś konkretniej? Czytałem coś tam... i właśnie doszedłem do tego, że używam takiego rozwiązania:

./css/
./js/

itp. Do tego <base href="link/" /> choć podobno tego nie zaleca się używać... z base href mi działa. Bez tego nie.

Tak wygląda home/.htaccess

1. RewriteEngine On
  2. RewriteBase /
  3. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  4. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  5.  
  6. RewriteRule ^index.html$ index.php
  7. RewriteRule ^([A-Za-z0-9-]+)/?$ index.php?page=$1 [NC]
  8. RewriteRule ^([A-Za-z0-9-_]+)/([A-Za-z0-9-_]+)/?$ index.php?page=$1&mode=$2 [NC,L]

Po wejściu w domena.pl ładuje mi "stronę" z /home/ i działa. Style CSS ładują się ładnie, ale mod_rewrite nie działa, jak wejdę w domena.pl/test to wyrzuca

Not Found
The requested URL /test was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.