Wcześniej logowałem się do pewnej strony poprzez curl.
Teraz gdy próbuje wejść na daną stronę poprzez curl dostaje info "skontaktuj się z nami." - czyli rozumiem , że mój serwer dostał bana.
Jedynym rozwiązaniem jakie przychodzi mi do głowy to proxy?
obecnie kod wygląda tak:
url = "https://www.strona.pl"; 'User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.16) Gecko/20110319 Firefox/3.6.16', 'Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8', 'Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3', 'Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7' ); $ch = curl_init($url); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, false); curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true); curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers); curl_setopt($ch, CURLOPT_AUTOREFERER, true); curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 120); curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 120); curl_setopt($ch, CURLOPT_MAXREDIRS, 10); curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false); curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST , false); $output = curl_exec($ch); $html = new simple_html_dom(); $html->load($output); $GetURL = curl_getinfo($ch); curl_close($ch);
printowanie $output wywala mi "skontaktuj się z nami."
dodanie do kodu:
curl_setopt($ch, CURLOPT_PROXY, $ip); curl_setopt($ch, CURLOPT_PROXYPORT, '80');
nic nie daje. jakiś pomysł prócz zmiany adresu ip serwera / zmiany serwera.