Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Archiwa
Forum PHP.pl > Forum > PHP
TroubleM@ker
Witam,
mam pytanie dotyczące archiwów... A mianowicie w jaki sposób można dodawać pliki do archiwów przy pomocy php?
Mój problem wygląda tak iż potrzebuje, aby stworzyć skrypt, który będzie dodawał do pliku RAR (bądź ZIP, JAR) plik tekstowy. Domyślam się że jest to możliwe, nie znalazłem jednak żadnych informacji jak coś takiego wykonać...
crash
Manual: zip" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
TroubleM@ker
Ten manual przeglądałem już wcześniej... Dowiedziałem się z niego oraz ze stronek do których sa odnośniki jak wypakowywać pliki zip, ale dalej nie wiem jak dopisać pliczek do archiwum...

moze to wina mojego angielskiego... smile.gif
Vengeance
najpierw wypakuj do jakiegos katalogu... do katalogu dodaj plik TXT, a nastepnie ponownei spakuj ten katalog.
maker
Polecam
PclZip
TroubleM@ker
ok tak spróbuje smile.gif
Mam jeszcze jedno pytanie, tzn. czy jest możliwość rozpakowania bądź spakowania archiwum z użyciem hasła??
Bora
Wystarczy pogooglac.
Z tego co pamiętam to na stronie zend'a powinien być skrypt z tym.
TroubleM@ker
Niestety nie ma tam nic napisane o tym jak tworzyć archiwa na hasło... sad.gif
Bora
może phpclasses coś będzie
TroubleM@ker
Poszukam może...

Tak się jeszcze zastanawiam... Nie wiecie może czego można używać do rozpakowywania i pakowania archiwuw JAR questionmark.gif Bo to teza mnie strasznie ciekawi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.