Chciałbym zrobić formularz, który będzie korzystał z dynamiczej ilości elementów.
Najpierw zapytuję klienta o ilość rozegranych różnych turniejów i wynik przechowuję w zmiennej $round_nr (np =2). Nastepnie pojawiają się strona, która wypytuje o ilość rozegranych meczów w każdym z turniejów.
np:
<?php for ($i=0;$i<$round_nr;$i++) { echo '<li><p>podaj ilosc pojedynków w danej rundzie '.($i+1).': </p><input type=\"type=\"text\" name=\"round_'.($i+1).'\" maxlength=\"150\" tabindex=\"'.($i+1).'\"></li>'; ?>
Zalozmy ze dla poszczegolnych rund wartosci jakie poda uzytkownik to 3, 2
--------------------------------------------------------------
RUNDA 1
pojedynek 1: jakies tam info 1
pojedynek 2: jakies tam info 2
pojedynek 3: jakies tam info 3
RUNDA 2
pojedynek 1: jakies tam info 1
pojedynek 2: jakies tam info 2
-------------------------------------------------------------------
Problem polega na tym że nie wiem jak się odwołać w php w pętli do zmiennych $round_# (gdzie # jest z przedzialui 1...$round_nr)
Kod który napisałem wygląda tak i potrzebuje drobnej modyfikacji aby działał: w miesjcu gdzie znajduje sie zmienna $jaka_wartosc_tu_podstawic tak aby mozna odczytywac w kazdym przejsciu petli wartosc z $round_1 a potem z $round_2 itp
<?php require_once(\"loadklub.php\"); LoadKlubList($tab, $count, $user, $password); for($i=0;$i<$round_nr;$i++) { //poszczegolne stoly w danej rundzie for ($l=0;$l<$jaka_wartosc_tutaj_postawic;$l++) { for ($k=0;$k<$count;$k++) { } echo '</select> <p>vs</p> <select name=\"round_1_1\" tabindex=\"1\">'; for ($k=0;$k<$count;$k++) { } echo 'wynik: <input type=\"text\" name=\"host_'.($i+1).'_'.($l+1).' \" tabindex=\"\" value=\"\" class=\"submit\"> vs. <input type=\"text\" name=\"guest_'.($i+1).'_'.($l+1).' \" tabindex=\"\" value=\"\" class=\"submit\">'; } echo '</ul></div> </div>'; } ?>
P.S. Mam nadzieję że wystarczająco jasno napisalem o co mnie się rozchodzi