Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: poczatek pracy w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
luqmistrz
witam...wlasnie sciaga mi sie serwer krasnala...i mam pytanie..czy po jego instalacji treba jakies konfiguracje programow ustawiac...(i wogole do czego one tam sa :/)...jesli moglby mi ktos conieco napisac bede wdzieczny... biggrin.gif ...czy moze sluza one tam do pisania...czy sa osobne programy do tego?
_Cartman
hmmm, skoro wybierasz serwer, to z własnego doświadczenia radzę ci wybrać WebServ 1.2 zamiast krasnala - wedlug mnie jest latwiejszy i szybszy do nauki.
kicaj
Na stronie krasnala jest napisane co zawiera "paczka"
Vertical
W krasnalu jest wszystko opisane co i gdzie trzeba konfigurować
ciastq
Bede troche bardziej uprzejmy od moich poprzedników z tego względu ze ostatnio miałem identyczny problem...i równierz szukałem pomocy na forum....czesciowo ją znalazłem....

ale odpowiadając na twoje pytanie Krasnal Serv zawiera php-bazeMySQL-Apache itd
zeby móc zacząc pisac(tworzyc php) musisz miec edytor....najprostrzy to chyba notatnik.smile.gif siegną mozna równierz po Pajączka, Zajączka itp....

sam server zawiera moduły do otwrzania napisanego przez ciebie skryptu php a jesli zamieścisz tam równierz baze MySQL ją równierz obasłuży...a wiec po napisaniu krótkiego skryptu wrzucasz go na twój "domowy" server i sprawdzasz czy dany skrypt działa...
luqmistrz
Syntax error online 1107 of d:/usr/conf/httpd.conf:
mod_gzip_temp_dir: error: Directory does not exist.
note the errors or message above, and press the <esc> key to exist

o co tutaj chodzi...sciagnolem scizki konfiguracyjne do krasnala
ciastq
wiesz?questionmark.gif?exclamation.gif! idziesz krok w krok za mną .....biggrin.gif - ten sam problem miałem

server krasnala należy zainstalowac na dysku C:/usr ponieważ taką ścieżke ma zapisaną w specyfikacji.... mozesz równierz zmienic tą ścierzke edytując plik ścierzki servera....polecam jednak zainstalowac go na dysku c: ja tak zrobiłem i wszytko działa...a wiec życze powidzenia... smile.gif
luqmistrz
hehe...na dysk c:\ nie ma juz sciezekk..bede musial ustawiac wszystko recznie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.