No i jestem zly. Mam baze danych, w ktorej sa zapisane pewne dane - jak to w bazie. Chcialbym, zeby skrypt poporcjowal mi rekordy na strony. Stworzylem taki kodzik:
<? php $id = $HTTP_POST_VARS[\"id\"]; $na_stronie = 3; $q = \"SELECT COUNT(id) FROM uzywane\"; for ($i=1; $i<=$liczba_stron; $i++) { } $page = 1; $od = ($page * $na_stronie * (-1)) + $liczba_rekordow + $na_stronie; $do = $na_stronie; $q = \"SELECT * FROM uzywane ORDER BY id DESC LIMIT $od,$do\"; { } ?>
Oczywiscie to kod testowy, na szybkesa :). I teraz tak:
Ladnie mi sie tworza linki do nastepnych stron (mam 5 rekordow wiec podzielilo mi je na 2 strony - git). I teraz zaczynaja sie klocki. W bazie mam tak zapisane dane (id, marka, rocznik, stan):
Kod
1 Yamaha KZ 1984 1
2 Honda 1977 2
3 Suzuki 2004 1
4 Kawasaki 1989 3
5 Kia 1999 1
2 Honda 1977 2
3 Suzuki 2004 1
4 Kawasaki 1989 3
5 Kia 1999 1
Spacjami odzielilem kolejne pola. Czyli wypadaloby zeby na linku $page=1 byla Kia, Kawasaki i Suzuki, a na $page=2 Honda i Yamaha. Ale tak nie jest! Dla 1 zapytanie wyglada tak SELECT * FROM uzywane ORDER BY id DESC LIMIT 5,3 i sie NIC nie pojawia, a dla 2 tak SELECT * FROM uzywane ORDER BY id DESC LIMIT 2,3 i wypisuje Suzuki, Honda, Yamaha (czytajac od gory).
Ki diabel?! Pewno jakas pierdola no ale ja sie poddaje... :( Pomozcie jesli łaska. Ide zapalic... :(
PS: szukalem na forum...