Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] Jak w JS albo PHP dostać się do elementu, który znajduje się wybranym URL?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stellatus
Jak w JS albo PHP dostać się do elementu, który znajduje się wybranym URL? Chodzi mi o coś w stylu:
Kod
getURL("url-name").getElementById
trueblue
file_get_contents + linki do DOMDocument/DOMXPath, które podawałem w innym Twoim wątku.
stellatus
Dzięki. A jest w JS odpoiednik tego "file_get_contents"?

Cytat(trueblue @ 29.02.2020, 14:32:04 ) *
linki do DOMDocument/DOMXPath, które podawałem w innym Twoim wątku.

To raczej nie był mój wątek. Pierwszy raz mam z tym do czynienia.
trueblue
Cytat(stellatus @ 29.02.2020, 19:27:19 ) *
To raczej nie był mój wątek. Pierwszy raz mam z tym do czynienia.

To ciekawe...
Temat: JavaScriptPHPak wstawic href A w miejsce hrefow B
stellatus
Aha, OK. Napisałem, że muszę odłożyć to na później, bo rozwiązałem problem inaczej. Dzięki. Przejrzę to jeszcze raz.

Opiszę jeszcze krótko co dokładnie chcę zrobić. Chciałbym pobrać z tego URL: https://bimber.bringthepixel.com/main/open-list/ opis najwyżej ocenionego wpisu (tytuł: "#1 Meet open lists", opis: "Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts.") Z poziomu strony sprawdza się coś takiego:
Kod
document.querySelector('.snax-post-container .snax-item-media-desc p').innerHTML

Jednak ja chciałbym wykonać tę operację zdalnie poprzez podanie URL tej strony. Rozumiem, że dzięki podanym przez Ciebie informacjom powinienem sobie z tym poradzić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.