Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]wyświetl wszystkie rekordy post (kilka id)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
brychu
Wszystkie manuale dotyczą MySql a ma mam na serwerze MySqli, a że jestem skamieliną programowania i robię to jedynie na własne, skromne potrzeby, to nie potrafię nic znaleźć. No nic... Najwidoczniej jestem ciemny. Może Wy mi pomożecie. Sprawa jest prosta.

Wyświetlam z bazy id, dzien, od, do.
  1. <?php
  2. require_once "../connectbase.php";
  3.  
  4. $z = $mysqli->query("SELECT * FROM `caledni` ORDER BY `dzien` ASC");
  5. echo '<table><tr>';
  6. while ($r = $z->fetch_assoc()) {
  7. echo '<tr>
  8. <td>Id :</td><td><input type="text" class="wpis" name="id" value="'.$r['id'].'"></td>
  9. <td>dzien :</td><td><input type="text" class="wpis" name="dzien" value="'.$r['dzien'].'"></td>
  10. <td>od :</td><td><input type="text" class="wpis" name="od" value="'.$r['od'].'"></td>
  11. <td>do :</td><td><input type="text" class="wpis" name="do" value="'.$r['do'].'"></td></tr>
  12. ';
  13. }
  14. echo'</table>';
  15. ?>

Klikając edytuj, chciałbym nadpisać wszystkie rekordy w całej bazie. Na razie zrobiłem sobie podgląd co w ogóle wysyłam na następną stronę i wysyła mi jedynie ostatni wpis. Jestem prawie pewien, że powinna tu znajdować się pętla WHILE, ale nie wiem jak powinna wyglądać. Pewnie później będę się jeszcze męczył z updatem rekordów, ale na razie chciałym uporać się z pierwszym krokiem.
  1. <?php
  2. require ('../connectbase.php');
  3.  
  4.  
  5. $id = $_POST['id'];
  6. $od=$_POST['od'];
  7. $do=$_POST['do'];
  8. $dzien=$_POST['dzien'];
  9. $zaznacz=$_POST['zaznacz'];
  10.  
  11. echo 'id: '.$id.'<br>';
  12. echo 'dzien: '.$dzien.'<br>';
  13. echo 'od: '.$od.'<br>';
  14. echo 'do: '.$do.'<br><br>';
  15. ?>

PS. Jako, że to dział "przedszkole" mam nadzieje, że nie dostanę zbyt dużo hejtu ; ]
viking
Mysqli różni się głównie odwróconymi parametrami funkcji więc jak masz tutorial który ten temat pokrywa to możesz spokojnie go użyć. Użyj tutaj tablic w htmlu.
Rysh
Sprawdź to (może też być bez [] dla 'id' - sprawdź sam):
Kod
<td>dzien :</td><td><input type="text" class="wpis" name="['.$r['id'].'][dzien]" value="'.$r['dzien'].'"></td>
<td>od :</td><td><input type="text" class="wpis" name="['.$r['id'].'][od]" value="'.$r['od'].'"></td>
<td>do :</td><td><input type="text" class="wpis" name="['.$r['id'].'][do]" value="'.$r['do'].'"></td></tr>

a na koniec podejrzyj sobie $_POST.
brychu
Dzięki. Będę działał. ; ]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.