Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowak zakładka - okno menu - po kliknięciu prawego przycisku myszy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
swiderek31
Mam pełno linków na stronie działających przez window.location - czy jest możliwość aby w menu było "otwórz w nowej karcie"? czy muszę wszędzie pozmieniać na <a href ... ?
viking
A czemu w ten beznadziejny sposób robisz przekierowania? Do wskazania celu służy atrybut target.
swiderek31
no tak już niestety mam i pytanie czy da się to jakoś naprawić
viking
Możesz sobie pozmieniać na window.open.
swiderek31
mi chodzi o to ze mam powiedzmy 100 obiektow tej samej klasy

i chcę aby byla mozliwosc otwarcia menu i wyboru w nowej karcie - a nie zawsze.

więc, musiałbym teraz wszędzie dodawać tagi a.

Jedną funkcję mam do tego.
viking
A może pokaż kod bo być może to wina piątku ale nie rozumiem co ma 100 obiektów klasy do "tagów" a (to jest element). Zresztą to użytkownik powinien decydować gdzie chce otwierać link.
swiderek31
po prostu nie chce mi sie tego ręcznie zmieniać bo dużo roboty (jak mam ich być może nawet 100) żeby każdy element brać w <a ....

dlatego jak mam prostą funkcję

$(".link").click(function() {

window.location("sfdsfddfs");

});

ale to nie daje możliwości otwarcia menu i otwarcia w nowym oknie. Nie chcę, aby zawsze się to otwierało w nowym oknie, tylko wtedy jak kliknie prawym myszki i wybiorę z menu "Otwórz w nowej karcie" i tyle filozofii, kod niepotrzebny.

viking
Niestety. Wybrałeś beznadziejne rozwiązanie - musisz z tym żyć. Jedyne co, to możesz dodać jakiś element np na :hover tego .link i do niego podpiąć window.open. Tutaj nie dość że całkowicie pozbawiłeś użytkownika usability to jeszcze przypinasz masę eventów do poszczególnych elementów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.