Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W czym podgląd PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krzyszko
Witam,
Chciałbym jakis program który pokazał by mi podgląd aktualnego skryptu napisanego w php (oczywiście chodzi o podgląd na komputerze bez wgrywania na serwer).
To bardzo ważne smile.gif

Pozdrawiam,
Krzysiek
yavaho
Jest taki parser php, ktory można zintegroważ z Mozilla MozPHP
shpyo
notatnik lub phpExpertEditor
dr_bonzo
Zawsze mozesz postawic serwer na swoim kompie (np. Apache) -- poszukaj tematow na forum i artu na php.pl.
krzyszko
php is installed, but not specified the path to php.exe in Run Options. - co to znaczy ? Jak robie podglad php to mi wyskakuje Okienko

php Path Error!
The probable reasons:

Not installed php on your computer.
php is installed, but not specified the path to php.exe in Run Options.
You can download php installation and extension modules here: www.php.net/downloads.php

You can download php documentation here: www.php.net/download-docs.php

More detailed information about php on a site www.php.net/

Podglad php robie w programie php Expert Editor. Czemu mi cos takiego wyskakuje questionmark.gifsad.gif

Tak wogle to zrobiłem tak:
1. Zainstalowałem Apache
2. Zainstalowałem php php-5.0.3 (podczas instalacji pytało o serwer Http wiec podałem Apache)
3.Zainstalowałem php Expert editor i chciałem zrobic podglad php i mi własnie wyskakuje to ci u góry grubym drukiem sad.gif
reemii
Zainstaluj sobie apache i php z jakiegos pakietu typu Krasnal, Webserv albo Wamp5 - praktycznie nie trzeba nic recznie ustawiac, wszystko chodzi od razu po instalacji.
Vertical
Cytat
php is installed, but not specified the path to php.exe in Run Options. - co to znaczy

...to znaczy, że nie ustawiłeś w pliku konfiguracyjnym serwera ścieżki do interpretera php (php.exe)
_Cartman
ja bym na twoim miejscu zainstalował sobie WebServa - mniej roboty, a jest on bardzo prosty w obsłudze + ezHTML + IE 6.0. Ja korzystam z takiej mieszanki i jestem bardzo zadowolony smile.gif
january
Cytat
php is installed, but not specified the path to php.exe in Run Options. - co to znaczy ?

Pisze że w Run - Options nie masz wpisanej ścieżki do php.exe. winksmiley.jpg
vala
polecam easyPHP
w zalaczniku mysql,php,apache:)
_Mateo
Ja polecam również zainstalować sobie WebServ 1.2, to jest prostrze niz instalowanie php, MySQL i innych oddzielnie. Taka fajna paczuszka, i w dodatku prosta w obsłudze smile.gif Moja strona właśnie hula na WebServie i jestem bardzo zadowolony smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.