Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Gdy użytkownik jest zalogowany może edytować stronę, a gdy nie to tylko ją wyświetlić
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marsoonn
Siemanko,

Mam do Was pytanie chciałbym stworzyć podstronę "mapa.php";
Po wejściu na tą stronę wyświetla nam się mapa (leaflet),
użytkownik zalogowany może dodać pinezke na mapie i napisać 2 zdania o tym miejscu na mapie,
użytkownik niezalogowany może tylko wyświetlić ten plik i zobaczyć co użytkownicy zalogowani tam wpisali ale nie może dodać pinezki

Gdy użytkownik jest zalogowany:

- po naciśnięciu przycisku mapa, przekierowuje na stronę mapa.php
- MOŻLIWOŚĆ edycji tej strony

Gdy użytkownik jest niezalogowany:

- po naciśnięciu przycisku mapa, przekierowuje na stronę mapa.php
- BRAK możliwości edycji tej strony

PYTANIA:
1) Jak to zrobić wszystko? biggrin.gif
bardziej szczegółowe
2) Gdy użytkownik jest zalogowany lub nie to mam wyświetlić 2 inne strony?
3) Miał ktoś styczność z LEAFLET i wie może jak to zrobić?

Jestem początkujący w PHP i Leaflet a chciałbym to zrobić do końca tego tygodnia biggrin.gif
Jeśli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczny
casperii
  1. $username = wczytujesz z session /post/ geta
  2. $password = j.w
  3. SELECT user/email/login , password FROM users WHERE user/email/login = $username AND password = md5($password)

potem sprawdzasz czy zalogowany , jeżeli zalogowany to umożliwiasz edytowanie , jeżeli nie nie umożliwiasz edytowania.
dublinka
Cytat(casperii @ 18.12.2020, 14:30:35 ) *
  1. $username = wczytujesz z session /post/ geta
  2. $password = j.w
  3. SELECT user/email/login , password FROM users WHERE user/email/login = $username AND password = md5($password)

potem sprawdzasz czy zalogowany , jeżeli zalogowany to umożliwiasz edytowanie , jeżeli nie nie umożliwiasz edytowania.

Haslo get-em ?
Lol
casperii
Cytat(dublinka @ 18.12.2020, 19:43:45 ) *
Haslo get-em ?
Lol

uzasadnij swojego "lola"
viking
Geta możesz przez przypadek wkleić komuś, zapisuje się w logach serwera. Każdy znając ten link mógłby się zalogować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.