Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP mail klient nie zamawiał
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ProgXT
Witam
Użytkownik strony podaje w formularzu swój adres email i treść, wiadomość idzie na maila strony i użytkownik na swoją skrzynkę podaną w formularzu dostaje wiadomość zwrotną.

Chcę żeby w tej wiadomości zwrotnej było zdanie: "Jeśli nie składałeś zamówienia z tym adresem kliknij tutaj"
Wysyłam to zdanie z <a href ...>tutaj</a>

Pytanie:
W jaki sposób zrobić, żebym dostawał na skrzynkę sklepu maila z informacją o anulowaniu, co powinien widzieć klient?

Macie coś w internecie na ten temat?
miccom
Cytat
Wysyłam to zdanie z <a href ...>tutaj</a>

Pod adresem a href ... zrób system wysyłania maila do siebie że taki użytkownik nie zamawiał emaila- zapisz to do bazy i załatwione.

Link może być losowo wygenerowanym ciągiem znaków / i /lub zakodowanym adresem email i datą timestamp, zapisujesz do bazy adres timestamp wysłania emaila i np. newsLetter = 1.

Link np. taki
  1. <a href="usun_email.php?code=afkjebfaldkhjwebduy23r24wufy4bulfw">tutaj</a>

Jeśli user kliknie ten link- to znak że nie wysyłał zamówienia i możesz zmienić np. rekord
  1. newsLetter = 0 dla code = "afkjebfaldkhjwebduy23r24wufy4bulfw"

A klientowi po wykonaniu powyższego pokaż info że przekazano do realizacji administracji i usunięto jego email z list mailingowych.
Tak bym zrobił ja:)
Tomplus
j.w. ale:

Możesz zrobić, aby zamówienie było rozpatrywane po potwierdzeniu adresu email.
Jeżeli nie potwierdzi to email i zamówienie będzie usunięte automatycznie po N-godzin.
LowiczakPL
bez zbędnych kombinacji w linku zrób sobie od razu e-mail do siebie

1. <a href="mailto:biuro@sklep.pl?subject=Rezygnuje&body=To-nie-ja-rekomowalem">To nie ja reklamuję towar</a>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.