Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cookie i aliasy : (
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
camper-x
Witam
Mam taki problem. Mam strone na serwerze activ jej adres to www.gim1.6r.pl. System logowania jaki zrobiłem używa cookie. W momencie jak chce założyć alias np. na stornie xt.pl tooo nie moge sie zalogowac na strone nawet po podaniu dobrego hasla i logina bo strona nie widzi cookie : (

Jedynie prv.pl ma cos takiego jak maskowanie ze jak je wylacze to po wpisaniu w przegladarke adresu np. gim1.prv.pl to w pasku adresu pojawi sie adres gim1.6r.pl i w tym przypadku cookie jest widoczne... no ale to prv.pl inne strony z aliasami nie maja czegos takiego ...

Jak można rozwiazac ten problem zeby cookie bylo widoczne z glownego adresu (gim1.6r.pl) i z innych aliasow : /

help
Kuziu
Może w pliku na który wskazuje gmi1.er.pl daj
  1. <?php
  2.  
  3. header(&#092;"Location: http://moja.strona.na.mojej.domenie.pl/\");
  4.  
  5. ?>

Wtedy po wejściu przez alias przeglądarka zostanie przekierowana na pełny adres.
Fipaj
setcookie ma parametr o nazwie domena, tam możesz ustawić domenę (np. alias). po więcej informacji idź do podręcznika php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.