blackstone
5.03.2022, 20:44:37
Mam małą stronkę internetową i zamierzam usunąć znaczną większość artykułów które były na niej - strona przechodzi gruntowny remont na wszystkich płaszczyznach. Pytanie jest takie, czy to aby nie popsuje jej pozycji w Google? Nie chciałbym syt w której usunę stare treści ( i linki do nich prowadzone), napracuje się nad nowymi treściami, a nagle okaże się że Googl-owi się to nie spodobało, i jakoś obniży mi pozycję. Czy takie coś mi grozi, czy mogę spokojnie "wypatroszyć" stronę ze starych treści? Z góry dzięki za odpowiedzi.
DevelopSpace
18.04.2022, 14:51:32
Oczywiście, że może to mieć wpływ na pozycję strony w wyszukiwaniach. Zasadniczo to właśnie po treściach na stronie Google weryfikuje co ma wyświetlać w wynikach i dlatego treści i artykuły na bloga pisze się pod pozycjonowanie optymalizując tekst, nagłówki dbając przy okazji o zamieszczenie odpowiednich fraz kluczowych i linkowanie wewnętrzne. Prace nad stroną warto byłoby zrobić w przemyślany sposób, tym bardziej jeśli ma już wypracowaną pozycję. Jesli potrzebujesz pomocy zapraszamy
https://developspace.pl chętnie doradzimy i pomożemy.
Nie usuwaj z SERP usuń linki ze strony i tyle - ukryj przed użytkownikiem