<script type="text/javascript"> function initMap() { var map = new google.maps.Map(document.getElementById('map_canvas'), { zoom: 7, center: new google.maps.LatLng(52.215594, 21.014130), mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP }); var myMarker = new google.maps.Marker({ position: new google.maps.LatLng(52.215594, 21.014130), draggable: true }); google.maps.event.addListener(myMarker, 'dragend', function(evt){ document.getElementById('current').innerHTML = '<p>Marker dropped: Current Lat: ' + evt.latLng.lat().toFixed(6) + ' Current Lng: ' + evt.latLng.lng().toFixed(6) + '</p>'; }); google.maps.event.addListener(myMarker, 'dragstart', function(evt){ document.getElementById('current').innerHTML = '<p>Przenoszenie markera...</p>'; }); map.setCenter(myMarker.position); myMarker.setMap(map); } </script>
Chcę zapisać wartości lat i lng do bazy danych ale nie wiem jak je pobrać, wiem tylko jak je wyświetlić w js. Marker ma opcje draggable mogę go przeciągnąć w wybrane miejsce na mapie a następnie dane tego markera po przeciągnięciu (lat i lng) zostaną wyświetlone przez innerHTML. Tylko jak teraz pobrać te wartości (lat i lng) po przeciągnięciu? te co wyświetliłem i zapisać je do bazy danych? mój serwis jest napisany w Smarty. Z góry dziękuję za pomoc.