Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: XAMPP pisanie css
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
djtomaszq
Cześć,

Czy możecie mi wskazać co może być źródłem poniższego problemu..

Otwieram XAMPP i włączam Apache, na pupicie mam skrót folderu "htdocs" gdzie umieszczam moją strone www.
Tworze plik index.php i style.css tworze jakiś prosty kod html i koloruje go css'em i wszystko GRA.

problem nadchodzi gdy kończę kodować i wyłączę laptop, następnego dnia chcę wrócić do owej strony i kodować dalej ALE jak otwieram w notepad++ folder css i zmienię cokolwiek np. background-color na inny niż przed wyłączeniem laptopa porzedniego dnia, po odświeżeniu przeglądarki na localhost/test/index.php na stronie nie zmienia się kolor. Jak edytuje kod HTML to pojawia się zmiana na przeglądarce ale edytując plik css nic się nie dzieję.

gdy zamienie nazwę pliku css na np. styleeeee.css i podmienię linkowanie go w index.php to wtedy czcionki i kolory z css'a działają.

Dlaczego tak się dziję questionmark.gif? co_jest.gif
nospor
Albo cache przegladarki, albo cache apache.
djtomaszq
Cytat(nospor @ 26.06.2024, 16:45:49 ) *
Albo cache przegladarki, albo cache apache.

Super, czyszczenie cache pomogło tylko czy i jak można ustawić, żeby czyściło tylko cache localhost żeby nie wylogowywało mnie z innych moich stron www?
Salvation
Skoro pracujesz na localhost, to gdzie ty ten cache czyściłeś, że wylogowało cię z produkcji?
trueblue
Cytat(djtomaszq @ 26.06.2024, 17:07:43 ) *
jak można ustawić, żeby czyściło tylko cache localhost żeby nie wylogowywało mnie z innych moich stron www?

W przeglądarce Chrome: F12->Application->Storage->Clear site data - to usuwa cache, cookies, storage, itd. wyłącznie dla tej strony, na której to robisz.
djtomaszq
Cytat(Salvation @ 27.06.2024, 08:51:25 ) *
Skoro pracujesz na localhost, to gdzie ty ten cache czyściłeś, że wylogowało cię z produkcji?

No ja znam tylko metode w "usun dane przeglądania" i tam to zrobilem, dlatego tak wyszło.

Cytat(trueblue @ 27.06.2024, 09:16:43 ) *
W przeglądarce Chrome: F12->Application->Storage->Clear site data - to usuwa cache, cookies, storage, itd. wyłącznie dla tej strony, na której to robisz.

Hmm jak wejde na chrome na localhosta i kliknę F12 to mi się kalkulator włącza biggrin.gif
trueblue
Cytat(djtomaszq @ 28.06.2024, 09:15:25 ) *
Hmm jak wejde na chrome na localhosta i kliknę F12 to mi się kalkulator włącza biggrin.gif

Najpierw opanuj obsługę swojego laptopa zanim zajmiesz się programowaniem stron.
Gdzieś masz włączoną funkcję stałego klawisza "Fn".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.