Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z foxservem w xp
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Thuunder
Witam!

Mam następujący problem z serwerem. Zainstalowałem pakiet Foxserv. Przez parę miesięcy działał dobrze, ale apache dobrze działa tylko problem jest z bazą mysql. Jak uruchamiam phpmyadmin to wyskakuje info :"#2003 - Serwer nie odpowiada". Więc patrzę co z usługą - jest wyłączona, przy próbie ponownego jej uruchomienia wyskakuje błąd 1067 Proces zakończył się nieoczekiwanie.
Nie mogę przez to korzystać z serwerka
O co chodzi ?

Pozdrawiam
strife
Witam,

Nie miałem dużego kontaktu z Foxserv. Powiem ci że możesz spróbować zrestartować usługe mysql poprzez konsole. czyli:
  • Menu start
  • Uruchom
  • cmd
  • net start mysql (albo net stop mysql)
To jest wersja na XP, w 98 zamiast 'cmd' będzie 'command', tylko nie wiem czy właśnie na nim występuje komenda net - nie jestem pewien. Jeśli to nie pomorze spróbuj wykasować z procesów Windows'a mysql (Ctrl + Alt + Del) i poszukaj mysql... następnie powtórz to wyżej.

Zobaczy czy to ci pomorze, miałem taki problem, ale gdy korzystałem z Krasnal'a co do Foxserv. nie wiem, ale sądzę że może być podobnie.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.