Cóż...
Zrobiłem system newsów. Dodawanie i pokazywanie newsów oparte na bazie danych. Działa
Kiedy jednak spróbowałem dodać obsługę komentarzy skrypt się rozwalił...
Mogę prosić szanowną publikę o poprawienie błędów?? Będę dozgonnie wdzięczny...
Błędy te siedzą zapewne w plikach index/komentuj. Index nie potrafi dobrze przekazać do zmiennej w URLu wartości, natomiast w pliku komentuj nie działa nic... Wsyzstkie pliki można oglądać tu:
http://www.members.lycos.co.uk/fipaj/news/Oto pliki:
index.php
<?php
$zapytanie = @mysql_query ('SELECT * FROM nowosci ORDER BY identyfikator DESC LIMIT 6'); $wiersz['identyfikator'] = $id;
print ('<br><a href=\"komentuj.php?k=' . $id . '\">Komentuj!</a></p>'); }
?>
panel.php
<html>
<head>
<title>Panel administracyjny</title>
</head>
<body>
<?php
if (isset ($_POST['wyslij'])) { if ($_POST['haslo'] == \"TeSt\") {
$_POST['tytul'] = $tytul;
$_POST['tresc'] = $tresc;
$_POST['autor'] = $autor;
$zapytanie = @mysql_query (\"INSERT INTO nowosci VALUES ('$tytul', '$tresc', '$autor', NOW(), '')\"); print ('News został dodany...'); }
else {
print ('Niepoprawne hasło...'); }
}
else {
print ('<form action=\"panel.php\" method=\"post\">'); print ('Hasło: <input type=\"password\" name=\"haslo\">'); print ('Treść: <input type=\"text\" name=\"tresc\">'); print ('Tytuł: <input type=\"text\" name=\"tytul\">'); print ('Autor: <input type=\"text\" name=\"autor\">'); print ('<input type=\"submit\" name=\"wyslij\" value=\"wyslij\">'); }
?>
</body>
</html>
komentuj.php
<html>
<head>
<title>Komentuj newsa</title>
</head>
<body>
<?php
$zapytanie = @mysql_query ('SELECT * FROM nowosci WHERE identyfikator = '$k' LIMIT 1'); }
$zapytanie = @mysql_query ('SELECT * FROM komentarze WHERE post_identyfikator = $k'); }
print ('Dodaj komentarz:'); print ('<form method=\"post\" action=\"komentuj.php\">'); print ('Autor: <input type=\"text\" name=\"autor\">'); print ('Treść: <input type=\"text\" name=\"tresc\">'); print ('<input type=\"submit\" name=\"wyslij\" value=\"wyślij\"></form>'); if (isset ($_POST['wyslij'])) { $_POST['autor'] = $autor;
$_POST['tresc'] = $tresc;
$zapytanie = @mysql_query ('INSERT INTO komentarze VALUES ($autor, $tresc, $k)'); print ('Komentarz został dodany'); }
?>
</body>
</html>