Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: aplet czy nie aplet
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lucaz
sorki ze zapytuje tutaj ale w zasadzie nie wiem dokladnie gdzie powinienem zwrocic pytanie, chodzim io napisanie prostej gry przez neta, tylko chcialbym ze dziala tak jak np gry na wp czy gamedesire, tzn zeby po wejsciu instalowal sie aplet i potem juz gierka chodzila z dysku a sciagala tylko potrzebne dane z bazy danych, czy to co chce zrobic jest do zrobienia za pomocą apletó java czy jeszcze czegoś innego, bo nie wiem jak się za to zabrac :]
_Mateo
Cóż, to raczej nie tutaj, ale w istocie najlepiej by wykonać grę w javie albo we flashu. php nie jest aż tak dynamiczny jak tamte języki - jest dobry do pisania aplikacji internetowych, al raczej nie do gier, a to z prostej przyczyny - podobnie jak html, aby odświeżyc dane musisz odswiezyc strone, np jak masz zegarek w php, to zmienia sie on po oodswierzeniu strony. Dlatego tak jest, bo kod php jest wykonywany po stronie serwera, a nie przeglądarki - lepiej zrob to w javie (zobacz: www.java.pl) albo we Flashu . Wtedy nie istalowałoby sie nic, chyba ze pluginy Javy albo Flasha
ActivePlayer
napisz gre w c++ i dane pobieraj tylko z bazy.
donpablo
ja zdecydowanie polecam flasha, jeśli znasz ActionScript to chyba wiesz dlaczego, jeśli nie polecam ksążkę "Programowanie gier we Flash", extra opisy i przykłady, po jej przestudiowaniu ze stoickim spokojem napiszesz zaawansowana gierkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.