Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ramki i location.href
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Code46
Witam!

Mam taki kawałek kodu
  1. <td align="center"><input type="Submit" Name="Button" Value="OK" onClick="location.href='logout.php'"></td>

I ramki. Prawe ramka nawigacyjna, w lewej wyświetlają się podstony. Użytkownik może edytować swoje dane. Jak to zrobi, trzeba bo wylogować (bo będą błędy) i dlatego po naciśnięciu przycisku OK jest przekierowywany do skrypty logout.php, który niszczy sesje a stamtąd do formularz logowania.

Problem w tym, że ramki nie są niszczone i formularz logowania otwiera się w prawej ramce. Wiem, że w linku mogę podać parametr
  1. target="_top"
ale w przykładzie powyżej nie wiem gdzie go wsadzić. Próbowałem już chyba wszystkiego i przycisk nie działa. Wiecie jak sobie z tym poradzić?
Tsiru
A spróbój dopisać to fo form ;-)
  1. <form target="cel">
Code46
Cytat(Tsiru @ 2005-03-20 17:34:30)
A spróbój dopisać to fo form ;-)
  1. <form target="cel">

A co to ma wspólnego? blink.gif

W prawej ramce ładuje się formularz, który zostaje wypełniony a dnae przesłane do skryptu, który aktualizuje dane w bazie. Później trzeba wylogować użytkownika (ponieważ mógł zmienić login) bo inaczej wszystko zacznie się sypać. Dlatego też wywołuje formularz niszczący sesję (wylogowujący użytkownika) i ładujący stronę główną (na tej stronie jest formularz logowania). Problem w tym, że ten formularz ładuje się w prawej ramce. Dziwnie to wygląda, bo jak nacisnę na link "wyloguj użytkownika" to strona główna ładuje się w normalnym oknie. Nie wiem gdzie robie błąd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.