Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: źródła plików php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_Artur
Może ktoś mi wymienić wszystkie możliwe sposoby na przeczytanie źródeł plików z rozszeżeniem *.php znajdujących się na jakimś serwerze.

//Nie chcę "shackować" żadnej strony poprostu przydałoby
// mi się takie umiejętności w grze typu hack me
Volume
Normalnie to tego sie (chyba) nie da zrobic, musialbys sie wlamac na serwer.
SongoQ
Moze jeszcze chesz hasla do bankow?questionmark.gif

A co do Twojego pytania -> dostep fizyczny (heheh)
krzemian
Eeee, gwoli wyjaśnienia - w grach typu hackme chodzi o to, żeby nauczyć się czegoś o zabezpieczeniach np. php, a ty prosisz o gotowe rozwiązanie. Skoro już bierzesz udział w takich grach, to może poszukaj na necie, a nie pytaj od razu. Poza tym wątpię, żeby w tej grze trzeba było mieć dostęp do źródła. Podaj linka to się zobaczy.
hwao
Nie da sie sciagac pliku php chyba ze na serwerze nie ma php (albo plik nie jest przepuszczany przez paser)

mozesz probowac z highlight_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual()
Leezard
chyba ze jest walnieta konfiguracja apache'a z przypisaniami rozszerzen do plikow interpterowanych przez php
Wave
Skoro o tym mowa to jak udostępnić źródło pliku php z serwera dla innych osób nie robiąc zipa ani nie konwertując znaków? (Najlepiej jeszcze z kolorowaniem składni:))
Gość_Artur
Jeżeli chcecie popróbować to macie adres :
hack me

Dodam jeszcze że chodzi w nim o to żeby uzyskać dostęp do panelu administracyjnego i z tam tąd wziąść hasło które trzeba wpisać na stronie autorów tego zadania.
Leezard
Cytat(Wave @ 2005-03-24 08:35:41)
jak udostępnić źródło pliku php z serwera dla innych osób

a moze pliki phps zamiast php?
Gość_Artur
Ja już rozwiązałem to zadanie z pomocą pewnej osoby. Oczywiście nie podała mi ona rozwiązania tylko naprowadziła mnie.
Seth
Aby zakonczyc ta dyskusje: nie da sie podejzec kodu php nie majac dostepu do konta na serwerze (poomijajac luki w skryptach i zla konfiguracje serwera).

Temat byl juz omawiany, wiec zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.