Probuje zrobic maly system newsow a raczej tylko wyswietlic dane z bazy postgre Ogolnie stoje w momecie gdy mam funkcje ktora pobiera dane i robi to w petli ladnie. Problem polega na tym ze nie wiem jak przekazac to do smarty. Normalnie to wystarczylo podac $smarty->assign('tresc',$zmienna_z_trescia); i mialem wszystko ok.
Moze latwije bedzie jak wkleje swoj index.php
<?php $conn_string = \"host=localhost port=5432 dbname=test user=xxx password=pass\"; function pobierz_dane($dbconn) { $polecenie = \"SELECT * FROM news\"; $i = 0; while($i<$lini) { $i++; } } require('/usr/share/php/smarty/libs/Smarty.class.php'); $smarty = new Smarty(); $smarty->template_dir = '/var/www/b-lan/smarty/templates'; $smarty->compile_dir = '/var/www/b-lan/smarty/templates_c'; $smarty->cache_dir = '/var/www/b-lan/smarty/cache'; $smarty->config_dir = '/var/www/b-lan/smarty/configs'; $text='Test smarty'; $smarty->assign('tresc',\"$text\"); $smarty->display('index.tpl'); ?>
Jak widac mam funkcje 'pobierz_dane' i nie wiem jak wstawic to zamiast zmiennej $text.
Później wiaomo sobie bym inaczej wyswietlil ane z bazy bo to w miare najprostrzy sposob abym sie nia zamotal na samym poczatku.
Prosze o pomoc