Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: data();
Forum PHP.pl > Forum > PHP
krosoft
Mam maly problem i nie wiem jak go rozwiazac

prowadze serwis bsdguide.info ktory jest umiejscowiony na serwerze w USA. mam mały problem co do funkcji data. W bloku <b>na forum</b> skrypcik laczy sie z serwerem w poolsce gdzie wyciaga date a puznij zamiania ja na format 2005-02-02 02:02:02 ale jest maly problem bo zamienia sie na czas jaki obowiazuje na serwerze w stanach znalazlem sposob na dodanie sekund do daty ale nie zawsze to działa moze wy macie jakis pomysl na rozwiazanie tego problemu. Czekam na odpowiedz
SongoQ
Nie mozesz sobie wyciagac timestampa z serwerka w polsce i to pozniej zamieniac na tym serwerze w USA na format jaki oczekujesz?
krosoft
Mam cos takiewgo ale zawodzi czasami
Kod
$row[2] = date("d-m-Y G:i:s",$row[2] + 18000);

moze znacie jakis inny sposob??
mike
Może spróbuj pobrać na serwerze USA czas Greenwich ( GMT ) i na jego podstawie oblicz czas w Polsce.
Posłuży Ci do tego gmdate()
krosoft
pomogło smile.gif ale jest jeszcze jeden problem gdy jakis topic zostal dodany w czasie zimowym to znowu tworzy sie problem bo jest godzine wczesniej albo jeszcze inaczej jakos:) np 2 dni do tyłu
mike
To nie zapisuj w danych o topicu timestampa już zamienionego, tylko nadal w GMT a dopiero przy wyświetlaniu dodawaj/odejmuj godzinę.
bendi
  1. <? 
  2. $time_zone = 1; //tutaj okreslamy nasza strefe czasowa
  3. //no i odcztyujemy czas serwera sprowadzajac go do naszej strefy (u mojego hosta za oceanem dziala )
  4. $czas = time()-date('Z', time())+($time_zone+date('I',time()))*3600;
  5. ?>

guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.