Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Blokowanie linka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maniaksz
Wyswietlam sobie dane z bazy w postaci linkow
  1. <?php
  2. $pytania=mysql_query(&#092;"select * from pytanie where test_id='$test_id' order by id_pyt;\") or die(\"blad w zapytaniu\");
  3. ?>
  4.     <table align=\"center\" cellspacing=\"2\" cellpadding=\"2\" border=\"1\" width=\"50\">
  5.     <tr>
  6.         <td>Numer pytania:</td>
  7.     </tr>
  8.     <?php
  9.     $i=1;
  10.     while($rekord=mysql_fetch_array($pytania))
  11.     {
  12.         $id_pyt=$rekord[&#092;"id_pyt\"];
  13.     ?>
  14.     <tr>
  15.         <td><?php echo &#092;"<a href=\"pytania.php?test_id=$test_id&pyt_id=$id_pyt\">$i</a>\";$i++;?></td>
  16.     </tr>
  17.     <?php
  18. }?>
  19.     </table>

I teraz mam pytanie. Czy mozna w jakis sposob sprawdzic czy link zostal klikniety a nastepnie zablokowac go?
rachwal
Odpowiadajac dokladnie na Twoje pytanie : mozna smile.gif
Jesli chcesz otrzymac dokladna odpowiedz (nie wiem czy ode mnie bo zadko tu wpadam) to musisz sprecyzowac, czy chodzi Ci o "klikniecie globalne" (przez jakiegokolwiek usera twojej aplikacji) czy klikniecie w aktualnej sesji usera.
maniaksz
Chodzi mi o usera w aktualnej sesji:). Prosze o podpowiedz. Z gory dziekuje i pozdrawiam:)
Coyote
pokabinuj ... z cookiesami albo zmiennymi sesyjnymi ... np

pyt 1
  1. <?php
  2.  
  3. $odp = $_COOKIE['odp1'];
  4. if ($odp !=0){
  5. PYTANIE PIERWSZE (juz na nie odpowiedziales)
  6. }else {
  7. <a href=index.pl>Pytanie pierwsze </a>
  8. }
  9.  
  10. ?>

mam nadzieje ze skumasz; )
maniaksz
No tak,tylko ja tu mam wiekszy problem,poniewaz wyswietlam te linki w petli w zaleznosci od ilosci rekordow w bazie:(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.