No wlasnie nie chodzi mi o sprawdzenie czy jest w bazie juz taki wpis,bo to wiem jak zrobic. Postaram sie troche jasniej omowic problem:). Petla while wyswietlam id pytania. Aby wyswietlic i ponumerowac pytania w kolejnosci od 1...n korzystam ze zmiennej pomocniczej $i. Jednoczesnie $i jest linkiem do
<?php
echo \"<a href=\"pytania.php?pyt_id=$id_pyt\">$i</a>\";
?>
Klikajac przykladowo na nr.3 mam ustawiona wartosc zmiennej pyt_id. Ponizej mam formularz i teraz chcialbym aby po kliknieciu w submita, zostal w jakis sposob zablokowany link nr.3 - inaczej, chcialbym uczynic go nieaktywnym.
Wpadlem na pomysl,zeby za pomoca przycisku ukrytego np.
<?php
<input name=\"l_id\" type=\"hidden\" value=\"'.$id_pyt.'\">
?>
pamietac wartosc id linka ktory zostal klikniety. Chcialem to zrobic w sesji, przykladowo zainicjowac tablice dwuwymiarowa w ktorej przechowywal bym
[id_pyt][wartosc 0]
Poczatkowo dla kazdego id_pyt bylaby wartosc 0(aktywny). Teraz majac po kliknieciu submita id_pyt moglbym dla danego id zamienic 0 na 1 i dzieki temu sprawic ze wyswietlal by sie juz tylko numer 3 a nie link.
Jesli masz jakis inny,moze latwiejszy pomysl zeby w jakis sposob zrobic kliknietego linka nieaktywnym,bylbym bardzo wdzieczny za podpowiedz.
Mam nadzieje ze teraz bedzie to bardziej zrozumiale
Pozdrawiam