Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: madry button
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tresor84
witam wszystkich

problem jest nastepujacy

chcialbym zrobic takiego buttona na stronie co to by zdzialal cos ale nie ma to byc zaden link

czyli np po nacisnieciu robi refresz strony + dodaje tudziesz sprawdza pola w mysql smile.gif ale nie chce podkreslam linku do nowej strony smile.gif)

pewnie to banal ale jezeli nie o odpowiedz to chociaz podpowiedz prosze smile.gif)

z gory dzieki

i przyjemnosci zycze
Kuziu
To jak on ma się połączyć z MySQL'em jak strona się nie przeładuje ?
Guest
no wsumie yyyy. no ja chce "zaprojektowac butona" tzn chce mu powiedziec co ma robic w jego akcji chcialbym umiescic odwolanie i kawalek skryptu smile.gif

a jezeli tak nie idzie to chociaz powiedzcie jak zrobic zeby np po wykonaniu calego skryptu bez ingerencji odeslal mnie na okreslona stronke smile.gif spowrotem <lol>

pozdro
Kuziu
Poczytaj o header("Location: adres");

header();
revyag
Cytat
no ja chce "zaprojektowac butona" tzn chce mu powiedziec co ma robic w jego akcji chcialbym umiescic odwolanie i kawalek skryptu

Odwołanie do czego ?
Jeśli chcesz żeby po naciśnięciu buttona był wykonywany skrypt robisz to tak:
  1. <?php
  2. if(isset($_POST[&#092;"guzik\"])){
  3. //tu skrypt
  4. }
  5. echo '<input name=\"guzik\" type=\"submit\" value=\"Run\">';
  6.  
  7. ?>

Zakładam że buttona masz w formularzu.
tresor84
dzieki panowie wlasnie o to chodzilo smile.gif))

pozdrawiam wszystkich

wiec zrobilem jak kazales revyag i nistety dupa sad.gif a wygladalo calkiem madrze szkoda ze nie dziala sad.gif(
emitra
  1. <?php
  2. if(isset($_POST[&#092;"guzik\"])){
  3. //tu skrypt
  4. }
  5. echo '<form method=\"post\" action=\"nazwa_tego_pliku.php\">';
  6. echo '<input name=\"guzik\" type=\"submit\" value=\"Run\">';
  7. echo '</form>';
  8. ?>

A teraz ?
revyag
@tresor84 pokaż jak to zrobiłeś
tresor84
no wiec zrobilem to w php funkcja header()
ale znow napotkalem na doline bo chcialem sie wyrwac z ramki
tzn zeby plik.php otworzyl mi sie _TOP smile.gif ale nie szlo zrobic tego w php tzn pewnie idzie ale nie wiem jak sad.gif

macie koncepta?

acha a opcja emitra nic nie zalatwia bo zamiast teraz linka mam butona i dotego zalezy mi zeby wydostac sie z ramki jak juz pisalem u gory smile.gif

pozdro
revyag
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=29341
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.