Bardzo rzadko piszę na tym Forum - wszystkie potrzebne mi do tej pory rzeczy znajdowałem. Utknąłem jednak w pewnej rzeczy. Chcę napisać coś na styl sondy, lecz mam coś takiego:
<?php $emailok = \"none\"; begin(); function checkemail(){ if ($usersemail == NULL) { $emailok = \"no\"; } else if ($temparray[0] != \"@\") { $emailok = \"no\"; $emailok = \"no\"; $emailok = \"yes\"; } else { $emailok = \"no\"; } } function begin(){ } else { checkemail(); switch ($emailok) { case \"yes\": runresultsprocess(); break; case \"no\": print \"Podany e-mail ($usersemail) jest zły. <a href='javascript:history.back()'>[POWRÓT]</a> WprowadĽ ponownie.\"; break; default: } } } ?> <html> <head> </head> <body link=\"#000080\" vlink=\"#000080\" alink=\"#000080\"> <?php function runresultsprocess(){ $date = \"26.04.2005\"; $MP = \"/usr/sbin/sendmail -t\"; $siteurl = \"http://www.\"; $youremail = \"mój email\"; $sitename = \"moja nazwa strony\"; $score == 0;//wartość poczatkowa to 0 $numberwrong == 0; //liczba złych odp $counter = 0; while ( $counter <= 5 ) { if ($questions[$counter] == $questionanswers[$counter]) { $score = $score +1; $counter++; }else { $numberwrong = $numberwrong +1; $counter++; } } if ($score == 0){ print (\"Brałe¶ (brała¶) udział w te¶cie na stronie $sitename . Twój wynik to 0 pkt.\"); }else{ } if ($numberwrong == 0){ }else{ print \"<br><br><p align='center'> Dziękujemy za udział w te¶cie na stronie $sitename . Mail z wynikiem zostanie wysłany do administ atora. <br> Informujemy, że test zakończy się dn. $date. Je¶li chcesz - spróbuj ponownie.<br> <a HREF='quiz.htm'>[POWRÓT]</a></b>\"; } $quiztaker = \"$usersemail\"; $subjecttaker = \"Twoje wyniki z testu na stronie $sitename \"; $messagetaker = \"Dziękujemy za udział w te¶cie na stronie $sitename .\" . \" $siteurl \" .\" Twój wynik to $score pkt. Test kończy się dn. $date.\"; $subjecttome = \"Wyniki testu użytkownika $usersemail. Jego wynik: $score pkt.\"; $messagetome = \"Z adresu ($usersemail) został wysłany wynik $score pkt. Przypomina się , że test kończy się dn.
$ ate\"; $fd = popen($MP ,\"w\"); fputs($fd, \"DO: $quiztakern\"); fputs($fd, \"OD: $youremailn\"); fputs($fd, \"TEMAT: $subjecttakern\"); fputs($fd, \"X-Mailer: PHP3n\"); fputs($fd, \"$messagetakern\"); pclose($fd); $fd = popen($MP ,\"w\"); fputs($fd, \"DO: $youremailn\"); fputs($fd, \"OD: $youremailn\"); fputs($fd, \"TEMAT: $subjecttomen\"); fputs($fd, \"X-Mailer: PHP3n\"); fputs($fd, \"$messagetomen\"); pclose($fd); } ?> </body></html>
Ja natomiats chcę zrobić coś na podobny styl, z tym, że nie chcę, by brana była pod uwagę suma punktów - w ogóle bez żadnej punktacji. Po prostu użytkownik wybiera odpowiedzi, które są nadsyłane na jego adres i na adres admina.
Resztę rozbuduję sam. Potrzebuję tylko pomocy do tego... Jeśli więc ktoś potrafi mi pomóc będę wdzięczny.