Witam wszystkich,
Mam do was pytanie - problem nie jest prosty przynajmniej jak dla mnie, bowiem meczy mnie drugi dzien, mianowicie tworze aplikacje ktorej zrodla kodowane sa w UTF-8, jest ona dokumentowana zgodnie z phpdoc, i teraz chce wygenerowac PDF - jak wszyscy wiem ezPDF ktory wykorzystywany jest w phpdoc nie posiada wspomagania dla UTF-8 - jednak mozna go zmusic do generowania pdf'ow z wykorzystaniem ISO-8859-2 - samego ezPDF udalo mi sie do tego zmusic - jednak moze ktos z was ma gotowy przepis jak do tego przystosowac phpdoc questionmark.gif.
To bylo latwiejsze zadanie, a teraz cos trudniejszego - poszukuje klasy ktora ktora pozwoli generowac dokumenty kodowane w UTF-8 i to musi byc juz UTF-8 zadna konwersja do ISO nie wchodzi - nie jest tu wazny rozmiar generowanego dokumentu (oczywiscie w granicach rozsadku) a jedynie to aby mozna bylo uzywac polskich liter no i docelowo rowniez inne jezyki slowianskie.
Znalazlem nakladke na fpdf - czyli ufpdf, jednak nie moge jej zmusic do dzialania, znalazlem tez cos takiego jak tcpdf - jedak nie bardo tez chce sie spisywac - moze ktos z was zna rozwiazanie mojego problemu - bede wdzieczny za pomoc.