Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak połączyć flash z <BUTTON>
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Bartech
Kod
<object classid=\"CLSID:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0\" width=\"68\" height=\"21\" type=\"application/x-shockwave-flash\">
    <param name=\"MOVIE\" value=\"layout/buttons/wiecej.swf\">
    <embed src=\"layout/buttons/wiecej.swf\" width=\"68\" height=\"21\" pluginspage=\"http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\">
    </embed>

</object>

Powyższy fragment służy w moim pliku do wyświetlenia stworzonego (przez magika) buttona. Przycisk ten składa się z trzech GIF-ów i pliku SWF i FLA.

Ja chciałbym aby mozna było ten filmik we flashu wkomponować do przycisku BUTTON. Aby po najechaniu wykonała się animacja a po kliknięciu uruchomiła akcja SUBMIT.

Teraz (bez flasha) wygląda to tak:
Kod
<button type="submit" name="wiecej" class="wiecej"></button>

I dodatkowo CMS:
Kod
BUTTON.wiecej{width: 68px; height: 21px; background-image: url(layout/wiecej.png); border: none;}

Co wy na to?
revyag
Cytat
Powyższy fragment służy w moim pliku do wyświetlenia stworzonego (przez magika) buttona. Przycisk ten składa się z trzech GIF-ów i pliku SWF i FLA.

To co piszesz jest bez sensu.
Plik *.fla jest plikiem roboczym flasha, z niego tworzysz poprzez publikajcę do pliku *.swf właściwą animację, gify jak się domyślam tworzą tą animację.
Nie podepniesz pod buttona animacji flash. Dlaczego ? Bo to bez sensu :?. Taki button możesz zrobić z poziomu flasha, 4-5 kliknięć i gotowe, więc po co utrudniać sobie życie ?
Polecam dokładne przemyślenie tego co chcesz osiągnąć i dopiero wtedy napisanie posta ;]
Bartech
Jak rozumiem (a we flashu się nie orientuję) do takiego przycisku akcję (url) podłącza się na poziomie projektowania przycisku?

Skoro tak to mój problem rozwiązany i wszystko już wiem, koleś dał mi coś co nie ma podczepionej akcji a co za tym idzie dał mi badziew nic nie robiący.
mario
Cytat(Bartech @ 2005-05-02 15:20:30)
Przycisk ten składa się z trzech GIF-ów i pliku SWF i FLA.

Jak masz "źródlankę" FLA to musisz teraz w FLASH'u zrobić odpowiednie akcje. Proponuję lekturę forum www.flashzone.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.