Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: up load
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
simon_n
Założyłem na stronie naszej grupy dział download w którym są umieszczane pliki przydatne na studiach obecnie dodawanie nowych plików jest ograniczone bo moze to robić tylko admin przez sopiowanie pliku na serwer i wklejenie linijki <a href=>do kodu ręcznie. Czy jest możliwość by za pomocą php dodawać pliki mógł każdy kto odwiedza stronę questionmark.gif tak jak to się dziej naprzykład skrzynkach mailowych gdy chcemy załączyć jakiś plik do maila questionmark.gif Za informacje z góry dziękuję exclamation.gif Za wmiare proste pomysły dziękuję. www.grupakbi.prv.pl
crash
Był temat upload'u wiele razy na forum, wystarczy poszukać...
simon_n
Dzięki smile.gif a w jaki dziale coś takiego znajde smile.gif
crash
W tym...
simon_n
Jak już plik załaduje sie na serwe do wybranego katalogu to chciałbym zeby można go było potem ściągnąć z tej samej strony questionmark.gif. Chodzi mi oto żeby samsie generował i wklejał link na stronie do tego pliku questionmark.gif Jak to czynić questionmark.gif
crash
  1. <?php
  2. $nazwa_pliku = 'zrzut.sql';
  3.  
  4. // tu wykonujesz zrzut bazy do $nazwa_pliku
  5.  
  6. echo '<a href=\"'.$nazwa_pliku.'\">Pobierz zrzut</a>';
  7. ?>
simon_n
Jeszcze jedno pytanko smile.gif
W podanym linku był artykuł na temat up load, pierwszą cześć mam wklejić do kodu mojej strony download.html a drugą część mam wklejić do pliku php.ini jeśli dobrze zrozumiałe questionmark.gifquestionmark.gif a ten kod podany przez kolegę to też do katalogu php.ini questionmark.gif Sorry jeśli zadaje zaduzo durnych pytań smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.