TABLE redaktorzy: ( id_redaktor int4 NOT NULL, nick_red char(25) NOT NULL, passwd_red char(20) NOT NULL, imie char(25) NOT NULL, nazwisko char(30) NOT NULL, email char(30) NOT NULL, ksywka char(30) NOT NULL, )
Oraz tabele artykuly ( id_artykul int4 NOT NULL, <--- klucz podstaw. id_redaktor int4 NOT NULL, <--- klucz obcy. data_wprow date NOT NULL, tresc char(3000) NOT NULL, art_dz char(25) NOT NULL, tytul char(50), )
Teraz robię wybieranie które nie działa i nie wiem dlaczego nie pokazuje ani jednego rezultatu:
<table border=\"1\" width=\"80%\" bordercolor=\"orange\"> <tr> <td>Lp</td> <td>Data wprow</td> <td>Tytul</td> <td>Wprowadził</td> </tr> <?php $dzial==\"3\"; $connx = pg_connect(\"host=localhost port=5432 dbname=nazwab user=nazwau password=haslodob\") or die('Brak polaczenia z baza:'.pg_last_error()); $sqlx=\"SELECT * FROM artykuly where art_dz='$dzial'\"; $liczbawierszy = @pg_num_rows($czyok); //zwraca liczbe wierszy w wyniku result zwróconym przez pg_query() for ($i = 0; $i<$liczbawierszy; $i++) { $id_redaktor_=$dane[1]; $data_wprow_=$dane[2]; $tytul_=$dane[5]; $sqls=\"SELECT * FROM redaktorzy where id_redaktor='$id_redaktor_'\"; $danetablicowes= @pg_fetch_array($czyoks); //Zwraca tablicę zawierającą dane z pobranego wiersza lub FALSE jeśli nie ma więce wierszy $ksywka = $danetablicowes[7]; <tr> <td>$i.</td> <td>$data_wprow_</td> <td>$tytul_</td> <td>$ksywka</td> </tr>\"; } ?> </table>
Nie pokazuje mi nic.... pomimo, że samo polecenie wydane bezpośrednio w bazę "SELECT * FROM artykuly where art_dz='$dzial"; zwraca mi poprawne wyniki (za $dzial podstawiam nazwe działu).
Dziękuję za wszystkie sugestie / pomoc. Pewnie mam jakiś drobny błąd... jest już późno i słabo kontaktuje 8)