Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: BBcode
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lilik
mam problem taki ze kod ponizej nie chce mi zastepowac w tekscie pierwszych deuch linijek, amianowicie zastepuje tylko dobrze znacznik [/quote] ma ktos pomysl co jest nei tak ? ew jak inaczej zastapic zniaczniki [ QUOTE="user"] jakis teskt[ /QUOTE ]
  1. <?php
  2.  
  3. $tresc=str_replace(&#092;"[quote=\",\"<table class=\"c\" border=\"0\" cellspacing=\"1\" cellpadding=\"0\"> <tr><td class=\"c_a\"><b>\",$input);
  4. $tresc=str_replace(&#092;"]\",\"</b><span class=\"c_d\"></span>:</td></tr><tr><td class=\"c_t\">\",$input);
  5. $tresc=str_replace(&#092;"[/quote]\",\"</td></tr></table>\",$input);
  6.  
  7. ?>
Pigula
tutaj masz generator BBCode
lilik
korzystalem, ale nei stety za bardzo nei dziala :/
strife
Cytat(lilik @ 2005-06-13 17:06:09)
korzystalem, ale nei stety za bardzo nei dziala :/

Podałeś tak szczegłowy opis czemu nie działa że napewno ktoś Ci pomorze... tongue.gif, może coś więcej, jeśli nie to poproś forumową wróżkę o poradę...

BTW.

Poszukaj na forum bbCode BzikOS'a, bardzo dobry kod smile.gif
DavidPL
Jak na moje oko to w grę wchodzą małe / duże litery, a tak w ogóle to zastosował bym tam wyrażenia regularne i nie było by już z tym problemów - także z nadmierną ilością spacji itp itd.

Edit:
Eeee... Przeczytałem jeszcze raz problem i doszedłem do wniosku że jednak musisz użyć wyrażeń regularnych.
lilik
no wlasne nie umiem tego zrobic na preg_replace i dla teg oszukam jakiego dobrego bbcodu, bo tego kodu bzikosa nie ma juz chyba na forum. moze ktos ma gdzies na dysku zachowany questionmark.gif
strife
Cytat(lilik @ 2005-06-17 11:47:08)
no wlasne nie umiem tego zrobic na preg_replace i dla teg oszukam jakiego dobrego bbcodu, bo tego kodu bzikosa nie ma juz chyba na forum. moze ktos ma gdzies na dysku zachowany questionmark.gif

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=13425 questionmark.gif
lilik
ehh tylo to mam mecze sie nad [ guote = autor] :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.