Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Katakog
Forum PHP.pl > Forum > PHP
SonGoace
czy da siesprawdzić na odległość zawartość jakiegoś katalogu, tzn z innego serwera, nie znając hasła ?. Hodzi mi o listę plików, np. php
hyper
Jeśli tylko masz prawa, aby obejrzeć zawartość tego katalogu to tak, da się.
castor
na innym serwerze questionmark.gif
bez hasla??
no co ty!!!!!

zawartosc katalogu tylko mozesz protokolem FTP sprawdzic i jak juz Hyper powiedzial tylko jak masz prawa do tego.
SonGoace
Prawa, haha smieszne... :/
steru
Cytat
na innym serwerze questionmark.gif
bez hasla??
no co ty!!!!!

zawartosc katalogu tylko mozesz protokolem FTP sprawdzic i jak juz Hyper powiedzial tylko jak masz prawa do tego.

albo jak w katalogu nie ma pliku index.default_extension i wlaczana opcja indexowania albo jak jest include bez uzycia mozgu zrobione smile.gif
castor
lecz to nie sa rzeczy zdarzajace sie za czesto:)))

choc o mozliwosci include() to dopiero wiem po tym kolesiu u YGREGA smile.gif))
:wink:
steru
Cytat
lecz to nie sa rzeczy zdarzajace sie za czesto:)))

choc o mozliwosci include() to dopiero wiem po tym kolesiu u YGREGA smile.gif))
:wink:

po ktorym ? (tylu ich dziurawców bylo ...smile.gif )
castor
jakos z miesiac temu gadalismy na ten temat i jak pokazales dziurke to przez nia wszedlem i jak zlistowalem zawartosc katalogu to sie straszliwie zdziwilem:)

pamietasz?
md5.php :wink:

a dla proby skasowalem mu info.php . (phpinfo())
i moglem biegac i robic tam co chcialem:)

stronka o metalu!
Seth
Cytat
Prawa, haha smieszne... :/

Co w tym takiego smiesznego :?:
SonGoace
Co w tym śmiesznego ? To że jak bym miał prawa dostępu to nie musiał bym męczyć się z php tylko odpalił bym WC (windowas commander) i se luknoł co mam w katalogu... A dlaczego pytam o to. Bo zrobiłem kiedyś system newsów. Zaczełem go rozdawać za FREE. Składał się z plików X1, X2, X3, X4, X5 .
Przy czym
X1 formulaż do hasła,
X2 sprawdza hasło - jeśli jest ok włącza sieinclude
X3 formulaż do dodawania wpisów,
X4 generator dodawania kodu do pliku *.txt
X5 plik includujący *.txt
I chodzi mi o to że jeden frajer potrafił dopisać to co chciał nie znając hasła. NIe wiem jak to zrobił ale podejrzewam że podglądną zawartość katalogu jakąś funkcją i poprostu wpisał http://............./X1.php
Dlatego pytam jak to mozna było zrobić. Czy może jest jakaśinna dziaura w czymśtakim questionmark.gif?

E spisałem sięwięc kończe (sorki za błędy) Prosze o inteligentne odpowiedzi a nie cytowanie tego co napisałem i krytykowanie mnie tongue.gif
kryr
Prosiles o nie krytykowanie, wiec usuwam slowa krytyki:
<...> napisz skrypt od nowa <...>
SonGoace
Napisałem, teraz jest tylko 1 plik. Ale nie odpowiedzieliście jak oni to zrobili że mogli dopisywać !!!
kryr
jak dasz adres strony, to dopisze a potem powiem Ci, jak to zrobilem... :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.