rozumiem! nawet ja w tej chwili stosuje! ale chcialem zmniejszyc ilosc kolumn w tabeli dzieki wykorzystaniu zapytania mysql opartego o czas.
teraz moja tabela w przyblizeniu wyglada tak:
|typ|ip|data|godz|id|
pole typ przybiera 4 wartosci VIS, HIT, VRB i HRB.
VIS - wizyta - czyli wyswietlenie strony przez IP z ktorego nie bylo wyswietlenia przez minumum godzine wstecz...
HIT - wyswietlenie strony kiedy znalazl w bazie jakikolwiek wpis z godziny wstecz
VRB i HRB to analogiczne rzeczy jak wyzej, tylko ze wtedy gdy rozpoznal poprzez user_agent ze to robot a nie user...
ip, data, godz - jasne.
id - jest to generowany unikanly numer - generowany jest w trakcie wpisu VIS, a potem kazdy HIT bierze go z VIS... (w tej chwili juz wiem ze to zle, dlatego, ze czasem wizyty botow trwaja dluzej niz godzine, i wtedy nie wpisuje nic, bo VRB byl dawniej niz 60 minut temu - czyli musi brac z HRB, ale to nie wazne

i teraz chodzi mi o to, zeby wyszukac wszystkie wpisy w bazie z jednej wizyty sugerujac sie tylko czasem a nie typem i id... czyli znalezc wizyty ktore byly z jednego ip i wszystkie wpisy z tego ip byly od siebie oddalone o nie wiecej niz 60 minut... czyli zeby znalazl grupy rekordow wpisane do bazy z roznica wieksza niz 60 minut...
to trudno opisac

dlatego moze tyle nieporozumien w tym temacie

wiec jak juz pisze tak dlugiego posta - to napisze jeszcze dluzszego aby wyjasnic wszystkie watpliwosci.
mamy rekordy:
127.0.0.1 | data dzis | 10:00:00
127.0.0.1 | data dzis | 10:01:00
127.0.0.1 | data dzis | 10:10:00
127.0.0.1 | data dzis | 10:50:00
127.0.0.1 | data dzis | 12:00:00
127.0.0.1 | data dzis | 12:10:00
127.0.0.1 | data dzis | 10:30:00
127.0.0.1 | data dzis | 19:00:00
chcialbym zeby zapytanie wyjelo z takiej bazy 3 "wizyty" pierwsza zaczynajaca sie o 10:00:00, druga o 12:00:00 i trzecia o 19:00:00...
teraz jasniej sie zrobilo?

jejq - juz nie wiem jak pisac zeby bylo dobrze - szczegolnie ze nie jestem pewny nawet czy to mozliwe zeby to zrobic... takie zapytanie... bycmoze trzeba to zrobic kombosem dwoch zapytan?

w petli?
no i poza tym jeszcze dochodzi problem zmiany daty - jak go rozwiazac? jesli jedna wizyta trwa od 23:30:00 do 0:20:00 to zmieniaja sie daty i skrypt mi sie gubi (nawet teraz przy ID)...
pozdrawiam,
rml.