Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obsluga sesji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
qbatoja
Witam.
Moj kod php to:
  1. <?php
  2. if (!isset($_SESSION['count'])) {
  3. $_SESSION['count'] = 0;
  4. } else {
  5. $_SESSION['count']++;
  6. }
  7. ?>

I mi wyskakuje:
Warning: session_start(): open(/tmp\sess_93fadf2e450f5ded78a3067c47a21b28, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in C:\Apache2\htdocs\sesje\1.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\Apache2\htdocs\sesje\1.php:2) in C:\Apache2\htdocs\sesje\1.php on line 2

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\Apache2\htdocs\sesje\1.php:2) in C:\Apache2\htdocs\sesje\1.php on line 2

Warning: Unknown(): open(/tmp\sess_93fadf2e450f5ded78a3067c47a21b28, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

dry.gif OCB?
crash
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=32481&hl=
Crossposting. Tak to się zwie?
qbatoja
eee. Nie dziala mi ten link...
crash
No i dobrze, że nie działa...
Napisałem Ci tam, że te błędy to zapewne winą złego ustawienia session.save_path w php.ini. Widać, że jest tam /tmp, a pod Windowsem to nie przejdzie...
saphiru
no mi wyskakuje ten sam blad

[Sat Oct 15 19:36:25 2005] [error] [client 127.0.0.1] php Warning: session_start() [<a href='http://www.php.net/function.session-start'>function.session-start</a>]: open(/tmp\sess_5d88accb9989bbeb12af23ed3ba91994, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in c:\program files\apache group\apache\htdocs\spock\start\logowanie_dalej_admin.php on line 2

[Sat Oct 15 19:36:25 2005] [error] [client 127.0.0.1] php Warning: session_start() [<a href='http://www.php.net/function.session-start'>function.session-start</a>]: Cannot send session cookie - headers already sent in c:\program files\apache group\apache\htdocs\spock\start\logowanie_dalej_admin.php on line 2

[Sat Oct 15 19:36:25 2005] [error] [client 127.0.0.1] php Warning: session_start() [<a href='http://www.php.net/function.session-start'>function.session-start</a>]: Cannot send session cache limiter - headers already sent in c:\program files\apache group\apache\htdocs\spock\start\logowanie_dalej_admin.php on line 2

[Sat Oct 15 19:36:25 2005] [error] [client 127.0.0.1] php Warning: Unknown(): open(/tmp\sess_5d88accb9989bbeb12af23ed3ba91994, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

[Sat Oct 15 19:36:25 2005] [error] [client 127.0.0.1] php Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

z tym ze zmienilem juz ustawilem session.save_path = c:\winnt\tmp
i dalej nic.
Hopo
Tak żeby nie otwierać nowego tematu:
1) Nie dziala rejestracja - nie laduja sie obrazki kodu potwierdzajacego:
pod firefixem: Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /var/www/forum/sources/functions.php on line 471 ...
pod IE: zwykly obrazek z czerwonym X jak to bywa...

2)Tworzylem sobie wczoraj strone z rejestracja uzytkownikow, gdy stwierdzilem " na dziaiaj koniec" zobaczylem jak formularz funkcjonuje narazie (zadnych bledow) i zostawilem kompa w spokoju. Dzisiaj gdy chcialem zaczac prace od tego co skonczylem, po odpaleniu stronki posypaly mi sie bledy:
Cytat
Warning: session_start(): open(/tmp/sess_ec556535ec7a6302cc63a702bf9b4b90, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/www/hopo.webpal.info/login/test_register2.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/www/hopo.webpal.info/login/test_register2.php:3) in /home/www/hopo.webpal.info/login/test_register2.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/www/hopo.webpal.info/login/test_register2.php:3) in /home/www/hopo.webpal.info/login/test_register2.php on line 3

[tutaj jest zawartosc strony]

Warning: Unknown(): open(/tmp/sess_ec556535ec7a6302cc63a702bf9b4b90, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

/tmp mam 777 a w pliku php zaczyna sie od
  1. <?
  2. //rozpoczęcie sesji
  3. //kod php
  4.  
  5. ?>

wiec nie ma zadnych naglowkow. Jedyne co mi przychodzi na mysl to moze wina banera reklamowego i to zakloca dzialanie?
Hopo
[gdybym mogl sie zarejestrowac to bym zedytowal..]

Jeszcze zapomnialem dodac ze blad wyskoczyl podczas uzytkowania Firefoxa...
Gdy sprobowalem dzisiaj odpalic formularz pod IE, bledow nie bylo narazie... ale pod Forefoxem sie sypie :/
Pigula
headers already sent by wpisz w szukaj headers
wystarczy uzyc albo search albo google
Hopo
Na google szukam od samego rana i nic nie znalazlem sensownego, na forum nie znalazlem tego problemu w mojej wersji... Wiec dlatego zadalem pytanie i czekam na jakas rade/pomoc...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.