Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z apache
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
superman
Nie mam stałego dostępu do internetu, a chciałbym jakoś testować swoje skrypty php. Czy jest możliwość uruchomienia skryptu php w trybie offline w windowsie?
Jak jest to napiszcie jaka.

Z góry dzięki biggrin.gif
maker
www.krasnal.tk
mike
Oczywiście że jest taka mozliwość.

Musisz zainstalować serwer Apache na swoim kompie i wszystki skrypty odpalać na localhost.

Apache i MySQL na Windows
superman
a krasnalserv bedzie działał na komputerze bez dostępu do internetu??
Bajki
Jasne...wchodzisz wtedy poprostu na swoją strone przez localhost albo http://127.0.0.1
superman
pytam sie bo apache mi nie chce chodzić ale jesli chodzi dobrze to
WIELKIE DZIKI biggrin.gif
yavaho
Jak masz winXP to nie koniecznie muszisz instalowac Apache. Wystarczy ze w [dodaj/usun skladniki windows] uaktywnisz IIS (Internetowe usługi informacyjne)
Potem tylko zainstalujesz php i MySQL.
Ale z Apache zdobedziesz wiecej wiedzy.
superman
Wgrałem apache według opisu ze strony i mi nie działa.
W Apache service Monitor, w service status nic niema, a z opcji mam tylko services, connect, exit i OK.
Pomóżcie smile.gif

---
przeniosłem ten post z innego tematu (który Ty też założyłeś) smile.gif
tiraeth
tiraeth
Możesz też zainstalować Webserv (webserv.pl) smile.gif Apache2 + PHP5 + MySQL + phpMyAdmin smile.gif

Ja osobiście nie mam Krasnal'a tak więc myślę, że powinieneś najpierw uruchomić Apache (Apache Server Monitor -> Connect). Potem uruchamiasz MySQL (w podobny sposóB) i chyba będzie działać.

Przenoszę: php -> Serwery WWW
superman
ale apache nie mam z czym łączyć bo na tamtym kompie nie mam internetu, więc co mam zrobić?
tiraeth
Connect oznacza w tym momencie uruchom smile.gif Chodzi o to, że Apache musi być "podłączony" do Twojego kompa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.