Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: taki debilizm maly ;) gethostbyaddr
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Method
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$host=gethostbyaddr($ip);

proste i debilne wiec moje pytanie brzmi dlaczego pod $host wskazuje mi ip a nie nazwe komputera w sieci lokalnej ( przy czym co jakis czas sie skryptowi poprawia i widzi nazwe hosta) zupelnie nie wiem o co chodzi
moze cos w php.ini ?
co moge dodać mam adirectory , squid'a , apache 1.3 na slacku ( tam rowniez stoi poczta - postfix)
mike
Cytat
gethostbyaddr

(php 3, php 4, php 5)
gethostbyaddr --  Get the Internet host name corresponding to a given IP address
Description
string gethostbyaddr ( string ip_address )

Returns the host name of the Internet host specified by ip_address or a string containing the unmodified ip_address on failure.

IMO: Czyli php nie jest w stanie odczytać nazwy serwera. Co oznacza że problem leży po jego stronie, a nie po stronie php.
Method
generalnie ameryki nie odkryles. Dzieki za checi ale sie nie dogadaliśmy ja się pytam co może być przyczyną ? moze jakas magic option in php.ini czy moze to wina squid'a.
ten bzdetne 2 linijki kodu wrzucilem bo mi sie chce tlumaczyc ze mam skrypt ktory ...blablabla
moze ktos sie spotkal z czyms takim i wykonanie jakiejs czynnosci mu rozwiazalo problem
Nievinny
Przyczyną jest serwer, więc zacznij od jego pełnej rekonfiguracji. Wtedy zobaczysz co było przyczyną.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.