Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Otwieranie sesji a przymulenie "apacza"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubekt
Cze, to znowu ja smile.gif.
Tworzę obiekt session, konstruktor to
Kod
session_module_name("user"); $id = session_id();

,a publiczna funkcja open: return TRUE;
Potem session_set_save_handler przypisuje funkcje z klasy i w noej linijce daje session_start();
Wchodzę z przeglądarki do pliku i nic się nie dzieje, a apache zajmuje ~99% procesora. Co może tak przymulać w tym skrypcie?

PS. Jak wykomentuje session_start() to wszystko działa ok, więc chyba w tym jest problem.
crash
Pokaż jak je przypisujesz do session_set_save_handler.
kubekt
Tak jak mi tiraeth polecił w topicu: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=33311
crash
1. Czemu nie kontynuujesz tamtego wątku?
2. Czemu niby teraz Ci nie działa skoro tam pisałeś, że działało, zobacz co zmieniłeś i szukaj w tym błędów.
kubekt
Chodzi o to, że teraz jest problem z czym innym. Tam chodziło o zapis, o to jak wstawić funkcję z obiektu. Wtedy był błąd związany z niepoprawnym argumentem, bo nie wiedziałem że to się robi referencją.
Teraz chodzi o błąd "logiczny" w skrypcie. Coś źle napisałem i wykorzystuje to zbyt dużo mocy procesora, o ile nie jest zapętlone tak że nie ma rozwiązania. Ponieważ dzieje się to przy session_start domyślam się, że chodzi o coś związanego z sesjami, czyli pewnie o którąś z utworzonych funkcji w klasie session.
crash
Zgaduj zgadula... Mamy dalej zgadywać co mogłeś zrobić źle? Może jakiś kod?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.