Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Namespace'y :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bela
http://news.php.net/php.internals/17304
dasko
Jak dla mnie fajne smile.gif

Ale wg mnie powinno się jakoś prościej precyzować "class_path", nie przez php.ini. Co do imporotwania namespace'ów - nie wiem nad czym sie gościu zastanawia smile.gif Skoro import zajęte, to pozostaje using biggrin.gif
hwao
Hm IMHO namespace w php to juz przesada, czemu?

Jezyk nie posiada kompilatora, pliki sa przerabiane w "locie".

Czesto, w sumie zawsze dany komplet kodu jest dla danego projektu, i bardzo zadko zdarzy sie np ze "ktos" moze chciec dostac sie do jakiejs klasy, ktora moze miec niebezpieczne metody...

Wolal byl wieksza kontrole typow zmiennych, niz te namespace.
SongoQ
Czy to przypadkiem nie jest skopiowane z C#?
bela
@hwao jak taki mądry jesteś to uruchom mi propel na php5.1 bez zmian w kodzie jego smile.gif
hwao
Cytat(bela_666 @ 2005-07-25 20:32:47)
@hwao jak taki mądry jesteś to uruchom mi propel na php5.1 bez zmian w kodzie jego smile.gif

Nie bede poprawial niczyjich bledow winksmiley.jpg

Cytat
Czy to przypadkiem nie jest skopiowane z C#?

Nie namespace (przestrzen nazwy) jest w wielu jezykach smile.gif
c++
c#
java
i innych.

Jak nic nie spadnie na wydajnosci, to wg mnie moze zostac winksmiley.jpg ale jakbym mial za to placic wydajnoscia to dziekuje winksmiley.jpg
bela
Hwao tu nie chodzi o błąd. Ktoś jeszcze za czasów php 5 napisał w propelu klasę File, i przychodzi php 5.1 który ma wbudowaną klasę File i wszystko leży.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.