Mam dosyć poważny problem... Otoz jestem w trakcie budowy sklepu internetowego i potrzebuje pomocy w poprawieniu skryptu, ponieważ nie działa on do końca... Chodzi o to, że nie wszystkie dane wpisuje on do bazy danych... Wszystko wyglada nastepujaco:
zmienna $size jest zmienna globalna ustawiana w adresie strony, np. www.php.pl?size=40
zmienna $login - sprawdza czy ktos jest zalogowany
zmienna $sztuki - dane z formularza
<?php $dbh=mysql_connect (\"localhost\", \"login\", \"haslo\") or die ('Nie mogę poł±czyć się z baz± danych: ' . mysql_error()); $zapytanie = \"SELECT * FROM `towar` WHERE kategoria = 'Bojówka' and widoczny = 'TAK' and kolor= 'czarny' and rozmiar = '$size'\"; { $nazwa_towaru = \"\".$wiersz['nazwa'].\"\"; $cena_towaru = \"\".$wiersz['cena'].\"\"; $rozmiar_towaru = \"\".$wiersz['rozmiar'].\"\"; $kolor_towaru = \"\".$wiersz['kolor'].\"\"; } { if($login<>'') { if($sztuki==1 or $sztuki==2 or $sztuki==3 or $sztuki==4 or $sztuki==5 or $sztuki==6 or $sztuki==7 or $sztuki==8 or $sztuki==9) { $dbh=mysql_connect (\"localhost\", \"login\", \"haslo\") or die ('Nie mogę poł±czyć się z baz± danych: ' . mysql_error()); $zapytanie = \"INSERT INTO koszyk SET id_koszyk='', klient='$login', towar='$nazwa_towaru', rozmiar='$rozmiar_towaru', kolor='$kolor_towaru', ilosc='$sztuki', cena='$cena_towaru',data='2004-01-01'\"; } else { } } else { } } else { } ?>
Problem polega na tym, że do bazy danych przy pomocy zapytania:
<?php $zapytanie = \"INSERT INTO koszyk SET id_koszyk='', klient='$login', towar='$nazwa_towaru', rozmiar='$rozmiar_towaru', kolor='$kolor_towaru', ilosc='$sztuki', cena='$cena_towaru',data='2004-01-01'\"; ?>
nie są wszystkie dane przesyłane -> przesyłana jest tylko zmienna ilosć i id_koszyk jest uzupełniany, natomiast reszta w bazie danych pozostaje pusta... nazwy pól w tabeli zgadzają się...
Bardzo proszę o pomoc....