Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapis do pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Defect
Mam sobie skrypcik, ktory zapisuje do nowego pliku .csv wpisane z formularza dane. u mnie wszystko smiga ladnie, ale po wrzuceniu na serwer w necie dostaje o takie cos:

Cytat
Warning: fopen("dane/1122809788.csv","a") - Permission denied in D:\InetPub\wwwroot\www.sarto.pl\badanie\zapisz.php on line 127

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in D:\InetPub\wwwroot\www.sarto.pl\badanie\zapisz.php on line 128

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in D:\InetPub\wwwroot\www.sarto.pl\badanie\zapisz.php on line 161

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in D:\InetPub\wwwroot\www.sarto.pl\badanie\zapisz.php on line 164

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in D:\InetPub\wwwroot\www.sarto.pl\badanie\zapisz.php on line 165

probowalem w win commanderze pozmieniac chmod dla katalogu /dane dio ktorego ma zapisywac, ale wyskakuje mi komenda o niezrozumieniu polecenia CHMOD :/

a oto kod pliku zapisz.php

1. <? 
  2.  
  3. $time = time();
  4.  
  5.  
  6. $f = fopen(&#092;"dane/$time.csv\",\"a\"); 
  7. flock($f, 2); 
  8. fwrite($f,$jakas_tam_tresc); 
  9. flock($f, 3);
  10. fclose($f); 
  11.  
  12. ?>

Prosze o wskazowki... w czym moze byc problem?
jacu
W WinCommanderze gdzieś w menu powinna być opcja 'chmod' - ja zawsze ustawiam chmod w tym programie właśnie przez odpowiednie polecenie menu.
Wicko
w total commanderze jest w menu Plik -> Atrybuty :-)
Defect
Cytat
NIe moge mienic atrybutow zdalnych plikow

oto komunikat jaki otzrymuje po sprobowaniu Waszej metody :/
aleksander
Widocznie total commander nie ma uprawnien do zmiany chmodu smile.gif Masz jakies konto ftp z wiekszymi uprawnieniami?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.