Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sesje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
'$sid' ".$
Witam mam pytanie. W standardowej bibliotece sesji jeżeli przegladarka ma zablokowane caisteczka to php wstawia id sesji to kazdego formularza i linka. Jak zrobić żeby w przypadku gdy przeglądarka nie obsługuje ciasteczek nie były wstawiane sisy do linków i formularzy?? da sie to jakoś wyłączyć dla pojedyńczych stron?? boi nie mam dostępu do pliku konfiguracyjnego (cpanel)questionmark.gifquestionmark.gif Podajciewszystkei sposoby dzięki
mike
Cytat('$sid' ".$ @ 2005-08-05 12:03:39)
(...) Podajciewszystkei sposoby dzięki

null

Pomyślałeś trochę przed zadaniem tego pytania?
Jak wyłączysz ciasteczka i sprawisz że sid nie będzie przekazywany w linkach to niby jak chcesz utrzymywać sesje i przekazywać pomiędzy stronami sid. W sesji?
R4v3N
ty tez nie pomysleles ;]
moze sid dac np w formularzu tongue.gif
I nie bedzie go juz w url

a co do pytania to nie mam pojecia jak wylaczyc to, ale mozna zrobic tak jak mowilem.
dac input typu hidden
Co prawda dziala to tylko dla formularzy tongue.gif ale jest to juz jakies rozwiazanie haha.gif
mike
Wiesz o czym mówisz questionmark.gif
Bo chyba nie.

1. <form action="index.php" method="post">
  2. <input type="hidden" name="sid" value="o8vutn398vtn38wvut43t43" />
  3. </form>

I jak myślisz?
W ten sposób do adresu znajdującego się w atrybucie action nic nie zostanie doklejone?
Bo ja jakoś wątpię winksmiley.jpg

No i abstrachując od tego co powyżej.
Gdyby Ci się jednak udało to nie mógłbyć na swojej stronie używać znaczników <a>. Chyba nie trzeba Ci tłumaczyć że to poroniona idea.

Cytat(R4v3N;2005-08-05 12:13:13)
ty tez nie pomysleles ;]

tongue.gif
R4v3N
z tego co on napisal to chodzilo mu tylko o niektore pliki (min formularze)
do action w form wsylanych metoda post nie jest nic doklejane tongue.gif

Zreszta nie rozumiem czemu przeszkadzaja mu te url tongue.gif

Zreszta gdybym sie uparl to bym zrobil zeby wszystkie sessid na stronie byly przekazywane metoda post. Wystarczy troche JS
RaYell
Jesli przy kompilacji php nie dodasz opcji:

--enable-trans-sid

i uzytkownik bedzie mial wylaczone ciastka to sid nie bedzie automatycznie przekazywany.
$sid
Chodzi o to że mam tak <form><div><inputy></div></form> i jeżeli przegladarka nie obsługuje ciasteczek to sid jest doklejany między <form> a <div> co z koeli nie jest zgodne z xtml (powinno być miedzy <div> i </div>) i po kliknieciu obrazka w3c xhtml pokazuje mi zawsze że strona nie jest zgodna (bo bot nie obsługuje ciasteczek) Co zrobić żebym mi nie noklejało do formluarzy (ewentualnie też do linków). Czy jedyny sposób to własny mechanizm sesji?questionmark.gif (hosting jest wirtualny z cpanelem)
R4v3N
a nei da sie <div><form><input></form></div> questionmark.gif

PS. Tylko pytam nie karac mnie za tego posta tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.